Sosul de prune Chipotle este un fără gluten și vegetarian rețetă cu 80 de porții. Pentru 31 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 2% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 87 calorii, 0g de proteine, și 0g de grăsime. 47 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Dacă aveți oțet de cidru de mere, aromă lichidă de fum, sare și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Funcționează bine ca un sos. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore și 40 de minute. Este adus la tine de Toțiretete. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 15%. Acest scor nu este atât de remarcabil. Încercați Chipotle-coaste de porc BBQ prune, Pui Chipotle la gratar cu sos de crema Chipotle-SRC, și Tofu prăjit cu sos asiatic de prune sau sos de arahide thailandez pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Așezați prunele, câteva la un moment dat, într-o strecurătoare așezată peste un bol mare. Cu mâinile înmănușate, stoarceți prunele în șuviță, forțând sucul prin găurile strecurătorului. Aruncați pulpa uzată și repetați pentru a produce 8 căni de suc de prune.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Suc
Prune
Echipamente pe care le vei folosi
4 Cartofi Yukon Gold, Spălați și Tăiați Cubulețe De 3/4 Inci
Bol
2
Se toarnă 3/4 cană de suc de prune într-o cratiță mică cu usturoi și ceapă, se pune la foc mediu și se aduce la fierbere. Reduceți căldura la mediu-scăzut și fierbeți până când ceapa este translucidă, aproximativ 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Usturoi
Suc
Ceapă
Prune
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
3
Se toarnă amestecul de suc-ceapă într-o oală mare și se adaugă restul de 7 1/2 căni de suc de prune. Se amestecă zahărul, oțetul de cidru de mere, condimentul Southwest chipotle, condimentul de usturoi prăjit, piperul jalapeno, sarea și aroma de fum lichid până când zahărul și sarea s-au dizolvat. Aduceți amestecul la fierbere la foc mediu, reduceți focul la foc mic și gătiți sosul până se îngroașă, aproximativ 1 1/2 ore. Se amestecă frecvent pentru a preveni arderea.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Oțet De Cidru De Mere
Condimente
Ardei Iute
Usturoi Prăjit
Fum Lichid
Suc
Ceapă
Sos
Zahăr
Prune
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
4
Sterilizați borcanele și capacele în apă clocotită timp de cel puțin 5 minute. Împachetați sosul în borcanele fierbinți, sterilizate, umplând borcanele până la 1/4 inch de sus. Rulați un cuțit sau o spatulă subțire în jurul interiorului borcanelor după ce au fost umplute pentru a îndepărta bulele de aer. Ștergeți jantele borcanelor cu un prosop de hârtie umed pentru a îndepărta reziduurile alimentare. Sus cu capace și înșurubați inelele.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sos
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Prosoape De Hârtie
4 Covrigei Mari Acoperiți Cu Iaurt
Cuțit
5
Așezați un suport în fundul unui vas mare și umpleți la jumătate cu apă. Aduceți la fierbere la foc mare, apoi coborâți cu grijă borcanele în oală folosind un suport. Lăsați un spațiu de 2 inch între borcane.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
6
Se toarnă mai multă apă clocotită, dacă este necesar, până când nivelul apei este de cel puțin 1 inch deasupra vârfurilor borcanelor. Aduceți apa la fierbere completă, acoperiți vasul și procesați timp de 10 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
7
Scoateți borcanele din vas și așezați-le pe o suprafață acoperită cu pânză sau lemn, la câțiva centimetri distanță, până se răcește. Odată răcit, apăsați partea superioară a fiecărui capac cu un deget, asigurându-vă că sigiliul este strâns (capacul nu se mișcă deloc în sus sau în jos). A se păstra într-o zonă rece și întunecată.
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura