Somon prăjit cu sos de portocale

Somonul prăjit cu sos de portocale ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Pentru $2.13 pe portie, această rețetă acoperă 15% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Acest fără gluten, fără lactate și rețetă primară are 182 calorii, 18g de proteine, și 9g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 6. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Un amestec de file de somon, portocale suplimentare, ceapă verde și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Pentru a consuma sucul de lămâie, puteți urma acest fel principal cu Fursecuri cu lămâie cu glazură de lămâie {un tribut adus mătușii Roxanne} ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 82%. Acest scor este extraordinar. Rețete similare includ Somon prăjit lent cu sos de ierburi de primăvară, Loin de porc prăjit cu sos de portocale, și Loin de porc prăjit cu sos de portocale.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 F.
Așezați felii de portocale într-un singur strat în vasul de copt din sticlă de 13x9x2 inci. Se acoperă cu felii de ceapă.
Se presară sare și piper. Prăjiți până când ceapa este maro și fragedă, aproximativ 25 de minute.
Scoateți din cuptor. Creșteți temperatura cuptorului la 450 F.
Împingeți felii de portocale și ceapă în partea laterală a vasului de copt. Aranjați somonul în centrul vasului.
Se presară cu sare, piper și 1 1/2 linguri de mărar. Lingură felii de portocale și ceapă deasupra somonului. Prăjiți până când somonul este opac în centru, aproximativ 8 minute.
Între timp, amestecați sucul de portocale, ceapa verde, sucul de lămâie și restul de 1 1/2 linguri de mărar într-un castron mic.
Transferați somonul pe platou. Lingurați ceapa alături; aruncați feliile de portocale prăjite.
Se toarnă sos de portocale peste pește.
Garnisiți cu felii de portocale suplimentare.
per porție: calorii, 196; grăsimi totale, 10 g; grăsimi saturate, 1 g; Colesterol, 55 mg
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Somonul poate fi asociat cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Un vin pe care l-ai putea încerca este Trentadue la Storia Chardonnay. Are 4,3 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 20 de dolari.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
Chardonnay 2014, Coasta Sonoma, este tipic pentru soiul cu arome de mere, piersici albe și citrice. Cu mai mult timp în sticlă arome nuanțate de nucșoară, pâine prăjită ușoară și vanilie vin să se joace împreună cu sugestia de ananas și lămâi coapte Meyer. Senzația gurii este clară și restrânsă, cu mineralitate clară și puritate a fructelor. Bogat, elegant și frumos echilibrat.