Somon glazurat balsamic
Dacă aveți aproximativ 35 de minute de petrecut în bucătărie, somonul glazut cu balsamic ar putea fi o rețetă extraordinară fără gluten, fără lactate, paleolitică și primară de încercat. Această rețetă servește 6 și costă 2,85 USD per porție. Acest fel principal are 200 de calorii, 23 g de proteine și 8 g de grăsimi per porție. Mergeți la magazin și cumpărați oțet balsamic, sare, oregano și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Această rețetă de la Taste of Home are 1 fani. În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun de 78%. Rețete similare sunt Somon Glazed Balsamic, Somon Glazed Balsamic și Somon Glazed Balsamic.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 425°. Aliniați un 15x10x1 inch. tava de copt cu folie; acoperiți folia cu spray de gătit. Pus deoparte.
Într-o cratiță mică, căliți usturoiul în ulei până se înmoaie. Se amestecă oțet, muștar, vin, miere, sare și piper. Se aduce la fierbere. Reduce caldura; se fierbe, neacoperit, 3-5 minute sau până se îngroașă ușor. Pune deoparte 2 linguri pentru ungere.
Pune fileurile pe tava pregătită.
Ungeți cu sos și stropiți cu oregano.
Coaceți, descoperit, 15-18 minute sau până când somonul se fulge ușor cu o furculiță.
Ungeți cu sosul rezervat înainte de servire.
Vin recomandat: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Somonul funcționează foarte bine cu Pinot Noir, Chardonnay și Sauvignon Blanc. Pentru a alege alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten grozav al mâncărurilor cu unt, cremoase, în timp ce sauvignon blanc poate completa mâncărurile centrate pe ierburi sau citrice. Un roșu ușor, cu tanin scăzut, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul la grătar sau la grătar. Argyle Reserve Pinot Noir cu un rating de 4,3 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 30 de dolari pe sticlă.
Argyle Reserve Pinot Noir
Valea Willamette este cel mai bine cunoscută pentru bogatul lor Pinot Noir și acesta este unul dintre cele mai mari și mai bogate din Argyle! Ia culoarea și parfumul unui trandafir de Guinee, adaugă arome de fructe de cireșe negre și boabe de marion cu arome de condimente de pământ turnat și cacao închisă și abia începi să te apropii de complexitatea acestui vin. „Coapt și generos, cu nuanțe distincte de violetă și petale de trandafir la aromele de cireșe și condimente, persistente cu textură fină. Are nevoie de timp pentru a se instala. Douăzeci la sută din vin va fi îmbuteliat sub capac cu filet. Vinul îmbuteliat sub capac cu filet a obținut un scor 92. puncte. Cel mai bun din 2007 până în 2012."-Wine Spectator