Somon cu condimente și miere cu cuscus
Nevoie de o curs principal fără lactate și pescatarian? Somonul cu condimente și miere cu cuscus ar putea fi o rețetă uimitoare de încercat. O porție conține 631 calorii, 45g de proteine, și 18g de grăsime. Pentru $5.18 pe portie, această rețetă acoperă 38% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 2. 120 de persoane au considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Mergeți la magazin și ridicați cuscus, condiment ras-el-hanout, ulei de măsline și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 30 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 99%, care este minunat. Rețete similare sunt Pui frecat cu condimente cu cuscus israelian, Cotlete de miel cu cinci condimente cu cuscus de citrice-stafide, și Clementină și cuscus cu miere.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz
Zest și suc 1 lămâie, apoi amestecați coaja și sucul cu condimentul, usturoiul, ceapa de primăvară și 2 lingurițe de ulei. Condimentează bine.
Puneți somonul într-un vas puțin adânc, lingurați peste marinată, apoi lăsați timp de 10 minute pentru a lăsa aromele să se amestece.
Între timp, puneți cuscusul într-un castron mare. Sfat în sucul de lămâie și uleiul rămas, ceapa de primăvară și 150 ml apă clocotită, apoi acoperiți și lăsați să stea.
Ridicați somonul pe o tavă de copt căptușită cu folie, lingurați peste orice marinată rămasă, apoi prăjiți timp de 15 minute. Cu 5 minute pentru a merge, scoateți tava de copt și lingura 1 linguriță miere limpede peste fiecare file.
Adăugați menta în cuscus și pufați-o cu o furculiță.
Serviți somonul cu cuscusul, lingurați peste sucurile din tava de copt și adăugați pene de lămâie.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Somonul poate fi asociat cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Un vin pe care l-ați putea încerca este Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay. Are 4,4 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 12 dolari.
![Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay
Nozzole le Bruniche este o expresie elegantă și distinctivă a soiului Chardonnay, cu un buchet curat și parfumat de fructe albe și tropicale compensate de ușoare nuanțe de pâine prăjită. Pe cerul gurii, acesta arată un echilibru superb de maturitate a fructelor subliniată de o aciditate proaspătă și structura corpului mediu, cu o impresie de ansamblu de complexitate delicată. Acestea se repetă în finisajul curat, persistent, care se termină pe o notă subtilă prăjită.