Sfeclă marinată cu melasă de rodie și pepite prăjite
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați sfecla marinată cu melasă de rodie și Pepita prăjită. Această rețetă servește 8. O porție conține 135 calorii, 3G de proteine, și 8g de grăsime. Pentru $ 2.95 pe portie, această rețetă acoperă 6% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 20 de minute. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face din nou. Dacă aveți melasă de rodie, ulei de măsline, piper și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 40%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Pepite Picante Prăjite, Tartă de mere Caramel cu Pepita prăjită, și Hummus de Butternut prăjit cu pepite prăjite.
Instrucțiuni
Umpleți o oală mare plină cu trei sferturi cu apă rece și adăugați sfecla.
Presărați apa generos cu sare kosher. Se aduce la fierbere la foc mediu, apoi se reduce focul și se fierbe ușor până când sfecla este fragedă atunci când este străpunsă cu vârful unui cuțit, 30 până la 35 de minute.
Se scurge și se lasă să se răcească aproximativ 10 minute.
Cojiți sfecla "ștergând" pielea cu un prosop de bucătărie. Tăiați părțile dure ale vârfurilor și fundului cu un cuțit mic și tăiați fiecare sfeclă în 6 până la 8 pene, ca niște pene de portocală.
Așezați sfecla într-un castron.
Bateți împreună oțetul de cidru, oțetul balsamic, melasa de rodie, zahărul brun și sarea de mare și piperul după gust într-un alt bol până când zahărul se dizolvă.
Adăugați sfecla și aruncați bine pentru a acoperi. Marinați la frigider timp de 10 până la 15 minute.
Când este gata de servit, adăugați uleiul de măsline și amestecați pentru a acoperi sfecla. Gust pentru condimente, adăugând mai multă sare de mare și piper, dacă este necesar. Top cu pepitas.