Scoici cu citrice și Quinoa
Această rețetă fără gluten și vegetariană servește 4 și costă $1.83 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 6g de proteine, 9g de grăsime, și un total de 295 calorii. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 40 minute. Mergeți la magazin și ridicați portocale, semințe de coriandru, zahăr și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 65%. Acest scor este destul de bun. Încercați Scoici De Citrice, Soia Citrice Scoici Marinate, și Scoici cu glazură de citrice pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați quinoa, 2 căni de apă și 1/2 linguriță de sare într-o cratiță și aduceți la fierbere la foc mare. Reduceți căldura la minim și fierbeți, neacoperit, până când apa este absorbită, 12 până la 14 minute.
Între timp, radeți 1 linguriță de coajă de portocală, apoi sucați toate cele 3 portocale și mandarinele într-un bol.
Presărați zahărul într-o tigaie și gătiți la foc mediu-mare până la chihlimbar închis, aproximativ 5 minute.
Scoateți de pe foc și bateți în oțet, sucuri de citrice și coajă și coriandru. Reveniți la foc mediu și fierbeți până la grosime, aproximativ 8 minute.
Scoateți de pe foc și bateți untul; păstrați cald.
Condimentează scoicile pe o parte cu sare și piper.
Încălziți uleiul într-o tigaie mare din fontă la foc mediu.
Adăugați scoicile asezonate cu fața în jos și căutați până la auriu, 4 până la 5 minute. Întoarceți și gătiți până la aur pe cealaltă parte, încă 2 până la 3 minute.
Pufați quinoa cu o furculiță și împărțiți-o între farfurii. Se acoperă cu scoici, se strecoară cu sosul de citrice și se presară cu pătrunjelul.
Fotografie de Antonis Achilleos