Sambar

Sambar
Nevoie de o garnitură fără gluten și vegană? Sambar ar putea fi o super rețetă de încercat. O porție conține 263 calorii, 14g de proteine, și 4G de grăsime. Această rețetă servește 4 și costă 86 de cenți pe porție. Este adus la tine de Allrecipes. Dacă aveți la îndemână roșii, mazăre, pulpă de tamarind și alte câteva ingrediente, o puteți face. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Cu o lingură scor de 87%, acest fel de mâncare este minunat. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Menthi Kura Sambar-Vendhaya Keerai Sambar-Methi Frunze Sambar, Vankaya Sambar-Kathirikai Sambar - Sud Indian Brinjal Sambar, și Palakura Sambar-Sambar de spanac - cum se face Keerai Sambar.

Instrucțiuni

1
Puneți mazărea galbenă despicată într-o cratiță cu 2 căni de apă și dați la fiert. Reduceți căldura la mediu-scăzut și gătiți până la moale, aproximativ 15 minute. Într-o altă cratiță, amestecați pulpa de tamarind amestecați în 1/2 cană de apă pentru a face un suc apos. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Mazăre Galbenă împărțităMazăre Galbenă împărțită
Pulpă De TamarindPulpă De Tamarind
1 Lingură Zahăr Roșu Grosier1 Lingură Zahăr Roșu Grosier
Vârfuri De Patiserie - Vârfuri Rotunde #4Vârfuri De Patiserie - Vârfuri Rotunde #4
Echipamente pe care le vei folosi
20 De Căpșuni Proaspete, Fără Coajă20 De Căpșuni Proaspete, Fără Coajă
2
Adăugați ardeiul gras și roșia în sucul de tamarind și continuați să fierbeți până când legumele sunt moi, iar lichidul s-a redus la aproape jumătate.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Suc De TamarindSuc De Tamarind
2 Dovlecei Medii, Tăiați Subțiri Pe Lungime2 Dovlecei Medii, Tăiați Subțiri Pe Lungime
1 Pui întreg Cumpărat Din Magazin (aproximativ 2 Lire Sterline)1 Pui întreg Cumpărat Din Magazin (aproximativ 2 Lire Sterline)
2 Cepe Galbene, Curățate și Tocate2 Cepe Galbene, Curățate și Tocate
3
Între timp, măcinați semințele de coriandru, lintea galbenă, nuca de cocos și ardeii iute într-o pastă folosind un mortar și pistil sau robot de bucătărie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Semințe întregi De CoriandruSemințe întregi De Coriandru
6 Roșii De Pădure, Curățate De Coajă și Tocate6 Roșii De Pădure, Curățate De Coajă și Tocate
Stropi în Formă De InimăStropi în Formă De Inimă
LinteLinte
Echipamente pe care le vei folosi
Mortar și PistilMortar și Pistil
Roșii Heirloom, Tocate, OpționalRoșii Heirloom, Tocate, Opțional
4
Adăugați această pastă în sosul de tamarind, apoi amestecați lintea galbenă până când totul este bine amestecat. Se aduce din nou la fierbere, apoi se ia de pe foc și se lasă deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
TamarindTamarind
LinteLinte
Măruntaie și Os De Gât De CurcanMăruntaie și Os De Gât De Curcan
5
Încălziți uleiul într-o tigaie mică la foc mediu și adăugați semințele de muștar, Semințele de chimen și pudra de asafoetida. Odată ce semințele de muștar încep să pulverizeze și amestecul este parfumat, scoateți-l de pe foc și amestecați în sambar.
Ingrediente de care veți avea nevoie
AsafoetidaAsafoetida
Pentru Asezonarea CărniiPentru Asezonarea Cărnii
3 Cartofi Rumeni, Tăiați în Bucăți De 1 Inch3 Cartofi Rumeni, Tăiați în Bucăți De 1 Inch
Frișcă Sau înghețată De Vanilie și Nuci Pecan Prăjite Suplimentare, OpționalFrișcă Sau înghețată De Vanilie și Nuci Pecan Prăjite Suplimentare, Opțional
Echipamente pe care le vei folosi
Creveți Sotați, DecojițiCreveți Sotați, Decojiți
6
Se servește fierbinte.
DificultateGreu
Gata În45 m.
Porții4
Scor De Sănătate67
Tipuri De Feluri De MâncareGarnitură
Revista