Salată de sfeclă picant și fenicul
Salata de sfeclă picant și fenicul ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde repertoriul de aperitive. O porție conține 194 de calorii, 4 g de proteine și 10 g de grăsimi. Această rețetă servește 6. Pentru 1,67 USD per porție, această rețetă acoperă 15% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Vă este adus de Foodnetwork. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, paleolitică și lacto ovo vegetariană. Dacă aveți la îndemână oțet de tarhon, grepfrut, muștar dijon și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 15 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 81%, ceea ce este super. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au apreciat și Salata de mere și sfeclă, Salată de sfeclă friptă și Salată de sfeclă friptă.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F.
Tăiați tulpinile de sfeclă.
Puneți sfecla pe o bucată mare de folie de aluminiu, stropiți cu ulei de măsline și sigilați folia pentru a face un pachet strâns.
Transferați într-o tigaie mică. Prăjiți sfecla până când pot fi străpunse ușor cu un cuțit, aproximativ 1 oră. Când este suficient de rece pentru a fi manipulat, frecați sau îndepărtați pielea.
Între timp, înjumătățiți și feliați foarte subțire feniculul (ne place o mandolină pentru asta). Înmuiați în apă rece pentru a deveni crocantă. Segmentați grapefruit-urile peste alt vas, rezervând sucul.
Tăiați segmentele în jumătate.
Bateți 2 linguri de suc de grepfrut rezervat cu muștarul, oțetul, mierea și 1/2 linguriță de sare într-un castron mediu. Adăugați treptat uleiul într-un jet constant pentru a face un dressing cremos. Se condimentează cu piper după gust.
Tăiați sfecla subțire cu un cuțit sau pe o mandolină și aruncați într-un castron cu 3 linguri de dressing. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se aranjeaza pe farfurii individuale.
Scurgeți feniculul, uscați bine. Chiar înainte de servire, amestecați feniculul, salata verde, grepfrutul și tarhonul cu dressing. Împărțiți uniform și puneți pe sfeclă.
Vin recomandat: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Salata funcționează foarte bine cu Chardonnay, Sauvignon Blanc și Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc și Gruner Veltliner au ambele note ierburi care completează salatele cu suficient acid pentru a se potrivi cu vinaigrete tartă, în timp ce un Chardonnay poate fi o alegere bună pentru sosurile cremoase de salată. Eighteen Miles Chardonnay cu o evaluare de 5 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 36 de dolari pe sticlă.
Optsprezece Miles Chardonnay
Vinicultorul Jessica Boone s-a uitat la cool Coasta Sonoma pentru acest Chardonnay luminos și complex. Fructele ușoare cu sâmbure, lămâia Meyer și mineralitatea atrăgătoare la nas se mențin pe un palat cremos echilibrat de aciditate vibrantă. Notele de vanilie și stejar dulce sporesc complexitatea vinului. Pentru vinurile din Eighteen Miles, Jessica Boone (de la Passalacqua Winery) atrage struguri din nouă denumiri distincte, toate pe o rază de optsprezece mile în jurul Healdsburg, CA. Vă rugăm să încercați și Eighteen Miles Cab, Zin, Pinot Noir și Petite Sirah.