Salată de clementină, măsline și andive
Nevoie de o garnitură fără gluten și vegană? Salata de clementină, măsline și andive ar putea fi o super rețetă de încercat. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 2G de proteine, 8g de grăsime, și un total de 153 calorii. Această rețetă servește 8. Pentru $2.05 pe portie, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de ceapă de cocktail, Clementine, sare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Cu o lingură scor de 76%, acest fel de mâncare este solid. Încercați Salată de fructe de citrice și fructe de pădure cu o vinetă de ulei de măsline clementină, Frișcă și salată de andive cu vinetă de măsline, și Tort Cu Ulei De Măsline De Dovleac Cu Glazură De Clementină pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Bateți împreună oțetul, zahărul și sarea într-un castron mic până când zahărul și sarea sunt dizolvate, apoi adăugați ulei într-un flux lent, amestecând până se emulsionează. Se condimentează cu piper.
Tăiați blaturile și fundul din Clementine pentru a expune fructele, apoi, odihnind fructele pe o tăietură, îndepărtați coaja, inclusiv toată miezul alb, tăind benzi verticale cu un cuțit ascuțit.
Tăiați segmentele fără membrane interioare.
Înjumătățiți andivele pe lungime, apoi tăiați și aruncați miezurile.
Tăiați andivele în diagonală în benzi late de 1/2 inch și puneți-le într-un bol mare de salată.
Separați frunzele de țelină de coaste și tăiați coastele în diagonală în felii foarte subțiri, apoi adăugați frunze și coaste la andive împreună cu măsline, ceapă, pătrunjel și segmente de clementină.
Bateți pansamentul, apoi aruncați ușor salata cu suficient pansament pentru a acoperi.
* Ingredientele pentru salată pot fi preparate cu 4 ore înainte și răcite separat în pungi de plastic sigilate.* Pansamentul poate fi făcut și cu 4 ore înainte și răcit, acoperit.