Pâine maro
Dacă aveți în jur 3 ore pentru a petrece în bucătărie, pâine maro ar putea fi o mare lacto ovo vegetarian rețetă pentru a încerca. Pentru $5.15 pe portie, această rețetă acoperă 42% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 67g de proteine, 24g de grăsime, și un total de 2010 calorii. Această rețetă servește 1. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. 130 de oameni au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Multor oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. Dacă aveți unt, semințe, plic drojdie ușor de copt și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Cu o lingură scor de 89%, acest fel de mâncare este uimitor. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Pâine Bourbon Cu Zahăr Brun, Unt Brun Și Pâine De Nucă, și Pâine de dovleac condimentată cu glazură de zahăr brun de scorțișoară.
Instrucțiuni
Amestecați făina brună la alegere cu albul, drojdia și sarea într-un bol mare de amestecare. Puneți untul și frecați-l în făină. Se amestecă semințele dacă se utilizează. Faceți o baie în centrul făinii și turnați aproape 300 ml apă caldă de mână (mai degrabă rece decât fierbinte), cu un cuțit cu lamă rotundă. Apoi amestecați suficient din apa rămasă și puțin mai mult dacă este necesar, pentru a aduna orice bucăți uscate în fundul vasului și până când amestecul se reunește ca un aluat moale, nu prea lipicios. Adunați-o într-o minge cu mâinile.
Puneți aluatul pe o suprafață foarte ușor făinată și frământați timp de 8-10 minute până când se simte neted și elastic, adăugând doar minimul de făină suplimentară, dacă este necesar, pentru a preveni lipirea aluatului.
Așezați bila de aluat pe o suprafață de lucru ușor făinată. Acoperiți cu un vas de sticlă mare, curat și curat și lăsați timp de 45 de minute-1 oră sau până când își dublează dimensiunea și se simte ușor și elastic. Momentul va depinde de căldura camerei.
Bateți înapoi aluatul frământând ușor doar de 3-4 ori. Vrei doar să elimini orice bule mari de aer, așa că prea multă manipulare acum va pierde ușurința aluaturilor. Formați într-o minge. Se acoperă cu vasul de sticlă și se lasă 15 minute.
Acum modelați pentru a face o pâine de tablă Ungeți o cutie de pâine de 1,2 litri (aproximativ 23 x 13 x 5,5 cm) și tapetați baza cu pergament de copt. Folosind articulațiile, aplatizați aluatul într-un dreptunghi de aproximativ 25 x 19cm. Îndoiți ambele capete mai scurte în centru ca un plic, faceți o întoarcere, apoi aplatizați din nou în aceeași dimensiune și rulați foarte strâns, începând de la unul dintre capetele scurte.
Rulați partea superioară a aluatului în semințe suplimentare și puneți-o în formă cu îmbinarea dedesubt, apăsând ușor semințele în aluat. Acoperiți cu un prosop curat. Lăsați timp de 40-45 de minute sau până când se ridică la aproximativ 5 cm deasupra vârfului cositorului.
Puneți o formă de prăjire în partea de jos a cuptorului cu 20 de minute înainte de a fi gata de coacere și încălziți cuptorul la 230C / 210C ventilator / gaz
Puneți pâinea înviată în cuptor, turnați cu grijă aproximativ 250 ml de apă rece în cositorul de prăjire (acest lucru va șuiera și va crea o explozie de abur pentru a vă oferi o crustă crocantă), apoi reduceți focul la 220C / 200C ventilator / gaz
Coaceți aproximativ 30 de minute sau până devin aurii, acoperind cu folie în ultimele 5 minute dacă începeți să se rumenească prea repede. Se lasă în formă 2-3 minute, apoi se scoate și se răcește pe un suport de sârmă. Dacă atingeți partea inferioară a pâinii coapte, ar trebui să fie fermă și să sune gol.