Pui și orez în stil Latin
Puiul și orezul în stil Latin necesită aproximativ 1 oră de la început până la sfârșit. Această rețetă face 4 porții cu 864 calorii, 45g de proteine, și 48G de grăsime fiecare. Pentru $2.01 pe portie, această rețetă acoperă 31% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Funcționează bine ca un fel principal la un preț rezonabil. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. 5 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați căței de usturoi, ceapă, bulion de pui și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma orezul cu bob mediu, puteți urma acest fel principal cu Budinca de orez caramele lipicioase cu crema de Caramel ca desert. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular solid de 72%. Rețete similare sunt Pui și orez în stil Latin, Pui și orez în stil Latin, și Oală latină de pui și orez.
Instrucțiuni
Se usucă puiul și se condimentează cu 3/4 linguriță sare și 1/2 linguriță piper (total).
Încălziți untul și uleiul într-o tigaie grea de 12 inci (cel puțin 2 inci adâncime) la foc mediu-mare până când spuma dispare, apoi puiul brun, întorcându-se o dată, aproximativ 10 minute în total.
Transferați puiul cu clești pe o farfurie.
Se toarnă toată grăsimea, cu excepția a 2 linguri, din tigaie. Gatiti ceapa si usturoiul cu 1/4 lingurita fiecare de sare si piper la foc mediu, amestecand, pana devin aurii, aproximativ 6 minute.
Adăugați orez și gătiți, amestecând, 1 minut.
Adăugați bulion, apă, șofran și frunze de dafin și aduceți la fierbere completă. Nestle pui în orez, păstrând cât mai mult orez în jurul (mai degrabă decât sub) pui posibil și adăugați sucuri din farfurie. Se fierbe la foc mic, acoperit strâns cu capac, la foc mic până când puiul este gătit, orezul este fraged și cea mai mare parte a lichidului este absorbită, aproximativ 25 de minute.
Se ia de pe foc și se amestecă mazărea. Acoperiți cu un prosop de bucătărie și apoi acoperiți și lăsați să stea până când tot lichidul este absorbit, aproximativ 15 minute. Aruncați frunza de dafin.