Rețeta de pui Tikka Masala ar putea satisface pofta ta indiană în aproximativ 2 ore și 50 de minute. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 44G de proteine, 25g de grăsime, și un total de 462 calorii. Pentru $2.46 pe portie, această rețetă acoperă 26% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Dacă aveți la îndemână roșii, turmeric măcinat, coapse de pui și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a utiliza până jumătate și jumătate ai putea urma acest curs principal cu Plăcintă Cu Cremă De Nucă De Cocos Făcută Cu Jumătate Și Jumătate ca desert. 6 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Funcționează bine ca fel principal. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 70%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Pui tikka masala , cum se face pui tikka masala, paneer tikka masala( Sanjeev kapoor), cum se face paneer tikka masala, și Pui Tikka Masala.
Instrucțiuni
1
Preîncălziți cuptorul la 37
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
2
Așezați ceapa și usturoiul într-un robot de bucătărie; procesați până se formează o pastă netedă. Puneți jumătate de pastă într-un castron mic; acoperiți și răciți.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Usturoi
Ceapă
Echipamente pe care le vei folosi
Procesor De Alimente
Bol
3
Adăugați 1 linguriță de chimen, 1 linguriță de ardei roșu și ghimbir la pasta rămasă în robotul de bucătărie; procesați până se omogenizează. Se amestecă iaurtul și sucul de lămâie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Suc De Lămâie
Ardei Roșu
Ghimbir
Iaurt
Chimen
Echipamente pe care le vei folosi
Procesor De Alimente
4
Combinați amestecul de pui și iaurt într-o pungă mare de plastic cu fermoar; sigilați și marinați la frigider 2 ore.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pui întreg
Iaurt
Echipamente pe care le vei folosi
Pungi Ziploc
5
Scoateți puiul din pungă; aruncați marinada.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Marinada
Pui întreg
6
Presărați 1/2 linguriță de sare uniform pe ambele părți ale puiului.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pui întreg
Sare
7
Așezați puiul pe un raft acoperit cu spray de gătit; așezați raftul într-o tigaie căptușită cu folie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Spray De Gătit
Pui întreg
Echipamente pe care le vei folosi
Folie De Aluminiu
Tigaie
8
Coaceți la 375 timp de 16 minute sau până când ați terminat, întorcându-vă după 8 minute.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
9
Lăsați să stea 10 minute; tăiați puiul în bucăți de mușcătură.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pui întreg
10
Încălziți o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mic.
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
11
Adăugați ulei în tigaie; rotiți pentru a acoperi.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
12
Adăugați băț de scorțișoară; gatiti 1 minut sau pana cand este parfumat, amestecand frecvent. Se amestecă 1 linguriță de chimen, 1/2 linguriță de ardei roșu, 1/4 linguriță de sare, coriandru și turmeric; gatiti 1 minut, amestecand continuu. Reduceți căldura la minim; amestecați pasta rezervată de ceapă-usturoi. Gatiti 12 minute sau pana se rumeneste usor, amestecand ocazional. Se amestecă roșiile; aduceți la foc mic la foc mediu și gătiți 8 minute, amestecând ocazional. Se amestecă jumătate și jumătate și laptele; aduceți la foc mic. Se amestecă puiul; se fierbe 2 minute sau până se încălzește.
Asian funcționează foarte bine cu Chenin Blanc, Gewurztraminer și Riesling. Cel mai bun vin pentru mâncarea asiatică depinde de bucătărie și fel de mâncare - desigur - dar aceste albe acide se împerechează cu o serie de mese tradiționale, picante sau nu. Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, vin cu un rating de 5 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 15 dolari pe sticlă.