Pui prăjit la tigaie cu sparanghel și Shiitakes
Puiul prăjit cu sparanghel și Shiitakes este un fără gluten felul principal. Această rețetă face 4 porții cu 403 calorii, 56G de proteine, și 15g de grăsime fiecare. Pentru $3.89 pe portie, această rețetă acoperă 35% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână căței de usturoi, piper, șalotă și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 79%. Acest scor este solid. Încercați Supă de pui cu sparanghel și Shiitakes, servită cu bile Matzoh de fenicul prăjit, O tigaie pui de lamaie cu sparanghel, și Foaie tigaie de pui cu Caponata de vinete prăjite pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 37
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, rezistentă la cuptor (nu antiaderentă) la foc mare până când uleiul este fierbinte, dar nu fumează.
Adăugați piept de pui, cu partea de sus în jos și gătiți până devin aurii, 2 până la 3 minute. Întoarceți puiul.
Adăugați șalotă și usturoi în tigaie cu pui, amestecând ocazional, astfel încât usturoiul să nu ardă, până când șalota este moale și translucidă, 3 până la 4 minute.
Adăugați bulion de pui, crenguțe de cimbru, ciuperci, 1/2 linguriță. sare și 1/4 linguriță. ardei și gătește până când amestecul începe să fiarbă, aproximativ 1 minut.
Puneți sparanghelul peste pui, apoi acoperiți tigaia și puneți-l în cuptor.
Coaceți 14 până la 16 minute sau până când puiul este doar gătit (tăiat pentru a verifica) și sparanghelul este fraged (Vezi notele).
Transferați puiul pe o farfurie.
Condimentați amestecul de sparanghel-shiitake-stoc cu sare și piper după gust. Împărțiți legumele între 4 farfurii cu margini sau boluri de paste puțin adânci, acoperiți fiecare cu o bucată de pui și puneți sosul peste toate.
Se ornează cu cimbru tocat și parmezan.