Pui prăjit cu glazură de ardei arțar și cartofi dulci
Friptura de pui cu glazură de piper de arțar și cartofi dulci ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 4 porții cu 1109 calorii, 67g de proteine, și 61G de grăsime fiecare. Pentru $ 4.04 pe portie, această rețetă acoperă 40% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu mulți oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați bourbon, unt, piper proaspăt măcinat și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a utiliza până bourbon ai putea urma acest curs principal cu Ciocolata Bourbon Pecan Pie Cupcakes cu unt Pecan glazura ca desert. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular solid de 64%. Rețete similare sunt Pui prăjit-n-cartofi dulci cu glazură de Chipotle, Pui prăjiți cu glazură de piper negru-arțar, și Pui prăjit cu glazură de arțar-soia.
Instrucțiuni
Într-o tigaie mare, aruncați cartofii dulci cu 1 lingură de ulei, 1/2 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper. Împingeți-le la marginile tigaiei, lăsând un spațiu în centru pentru pui.
Frecați cavitatea puiului cu 1/4 linguriță de sare și 1/8 linguriță de piper. Răsuciți aripile din spate și legați picioarele împreună.
Puneți puiul, cu pieptul în sus, în centrul tăvii de prăjire. Înveliți puiul cu uleiul de lingură rămas, presărați cu restul de 1/4 linguriță de sare și 1/8 linguriță de piper și punctați cu untul. Prăjiți puiul timp de 30 de minute.
Între timp, într-un castron mic, combinați siropul de arțar, bourbonul și restul de 3/4 linguriță de piper.
Scoateți tigaia de prăjire din cuptor și amestecați cartofii.
Ungeți puiul cu aproximativ 2 linguri de glazură și stropiți cartofii cu aproximativ 1/2 lingură de glazură. Întoarceți tigaia la cuptor și gătiți, amestecând cartofii și periați puiul cu glazura rămasă de încă 2 ori, până când puiul și cartofii sunt gata, cu aproximativ 30 de minute mai mult.
Transferați pasărea și cartofii pe o farfurie și lăsați să se odihnească într-un loc cald timp de aproximativ 10 minute.
Între timp, turnați grăsimea din tigaia de prăjire.
Adăugați orice sucuri acumulate din pui în lichidul din tigaie.
Serviți puiul cu sucurile de tigaie și cartofii dulci.
Recomandare de vin: cu ingrediente precum sirop de arțar, bourbon și cartofi dulci, acest fel de mâncare ar trebui să fie asortat cu un vin all-American. Cea mai bună alegere este un Zinfandel Fructat din California.