Pui prăjit
Puiul prăjit durează aproximativ 5 ore și 40 de minute de la început până la sfârșit. Pentru 2,96 USD per porție , această rețetă acoperă 45% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 71 g de proteine , 71 g de grăsimi și un total de 1247 de calorii . Este o rețetă la preț rezonabil pentru fanii mâncărurilor din sud. Această rețetă de la Foodnetwork necesită pudră de chile de arbol, lapte de unt, praf de ceapă și ulei de arahide. 38 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Câteva persoane le-a plăcut foarte mult acest fel principal. În general, această rețetă câștigă un scor extraordinar de 93% . Rețete similare sunt Jamaican Jerk Chicken, Fried Pattlagina și Cocos Macadamia Fried Quinoa , Cook the Book: Chicken Kara-age, AKA Japanese Fried Chicken și Cook the Book: Chicken Kara-age, AKA Japanese Fried Chicken .
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Într-un castron mare sau o tavă de copt, amestecați 1 litru de zară, 2 linguri de sare, 2 lingurițe de praf de chile de arbol sau sos iute și puțin piper, dacă doriți.
Adăugați bucățile de pui, întoarceți pentru a acoperi, acoperiți și lăsați la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte.
Puneți restul de 2 căni de zară într-un castron. Amestecați făina, usturoiul și praful de ceapă, boia de ardei și 2 lingurițe de pudră de chile de arbol (sau cayenne) într-un castron mare. Împărțiți amestecul de făină în 2 platouri puțin adânci și asezonați generos cu sare și piper.
Scurgeți puiul într-o strecurătoare și uscați-l. Trageți bucățile câteva câte o dată în amestecul de făină și îndepărtați excesul, apoi scufundați-vă în zara și lăsați excesul să se scurgă. Trageți în a doua farfurie de făină și îndepărtați excesul.
Pune bucățile de pui pe o bucată de hârtie cerată sau pe un platou curat în timp ce încingi uleiul.
Turnați aproximativ 3 inci de ulei într-o tigaie adâncă din fontă; uleiul nu trebuie să vină mai mult de jumătatea pereților oalei.
Puneți oala la foc mediu-mare și încălziți uleiul la 375 de grade F pe un termometru pentru prăjire. Lucrând în reprize, adăugați bucățile de pui în uleiul încins, câte 3 sau 4 și prăjiți, răsturnând bucățile din când în când, până se rumenesc uniform și sunt fierte, aproximativ 20 de minute.
Scoateți din ulei cu o lingură cu șuruburi și transferați pe un gratar pentru a se scurge; repetați pentru a găti bucățile rămase.
Vin recomandat: Riesling, Vin Spumant, Zinfandel
Riesling, vinul spumant și Zinfandel sunt alegerile mele de top pentru Fried Chicken. În general, există câteva reguli care te vor ajuta să asortezi vinul cu mâncarea din sud. Riesling-ul sau vinul alb spumant, prietenos cu mâncarea, se potrivesc cu multe alimente prăjite, în timp ce zinfandel este grozav cu preparate la grătar. Rieslingul SA Prum Essence cu un rating de 4,3 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 14 dolari pe sticlă.
![SA Prum Essence Riesling]()
SA Prum Essence Riesling
De culoare auriu pal. Aromatic, cu arome de caise și piersici. Sec, cu arome de fructe proaspete, perfect echilibrate de o aciditate vicioasă și un caracter mineral. Savurați singur sau cu o gamă de aperitive ușoare și preparate din fructe de mare.