Pui-fenicul-cartofi gratinați
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați gratinul de pui-fenicul-cartof. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 443 calorii, 32g de proteine, și 27G de grăsime pe porție. Această rețetă servește 8. Pentru $2.8 pe portie, această rețetă acoperă 20% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Acesta este adus la tine de BettyCrocker.com. mergeți la magazin și ridicați piept de pui, lapte, sare și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 10 minute. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular bun de 44%. Rețete similare includ Pui-fenicul-cartofi gratinați, Gratin de cartofi și fenicul, și Gratin de fenicul și cartofi.
Instrucțiuni
Ungeți vasul de copt din sticlă de 13x9 inci (3 litri) cu 1 linguriță de unt înmuiat; presărați usturoi în fundul vasului. Pune deoparte.
Tăiați tulpinile din bulbii de fenicul la mai puțin de 1 inch de bulb; rezervați 1/4 cană din frunzele cu pene și aruncați tulpinile.
Tăiați și aruncați fundul becurilor.
Tăiați becul longitudinal în sferturi; scoateți miezul.
Tăiați fiecare sfert transversal în felii groase de aproximativ 1/4 inch pentru a face aproximativ 4 căni.
Încălziți cuptorul la 191°.în tigaie de 12 inci, topiți untul rămas la foc mediu-mare.
Adăugați pui; se presara cu sare si piper. Gatiti si amestecati aproximativ 4 minute.
Adăugați fenicul; gatiti si amestecati 4 minute mai mult. Acoperiți; scoateți-l de pe foc.
Aranjați 1/2 din feliile de cartofi în vasul de copt. Într-un castron mic, amestecați sosul Alfredo, laptele și 2 linguri de frunze de fenicul.
Se toarnă 1/2 din amestecul de sos peste cartofi în vas; se acoperă cu 1 cană de brânză elvețiană. Puneți amestecul de pui uniform peste brânză. Se acoperă cu cartofii rămași; apăsați pentru a face amestecul plat.
Se toarnă deasupra amestecul de sos rămas.
Se presară cu 1 cană de brânză elvețiană rămasă.
Acoperiți cu folie; coaceți 1 oră. Descoperi;se presara cu parmezan.
Coaceți cu 25 până la 30 de minute mai mult sau până când cartofii sunt fragede când sunt străpunși cu o furculiță.
Lăsați să stea 10 minute înainte de servire.
Se ornează cu frunzele de fenicul rămase.