Pui de usturoi și cartofi
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați puiul de usturoi și cartofii. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și fără lactate are 482 calorii, 41G de proteine, și 15g de grăsime per portie. Această rețetă servește 4 și costă 2,29 USD pe porție. 71 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Dacă aveți zahăr brun, piept de pui, sare și piper kosher și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 93%. Acest scor este mare. Încercați Cartofi de pui și usturoi, Pui de usturoi cu cartofi, și Pui de usturoi cu cartofi herbați pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Poziționați un raft în treimea inferioară a cuptorului și preîncălziți la 425 grade F. aruncați cartofii cu 1 lingură ulei de măsline, semințele de chimen, 3/4 linguriță sare și piper după gust.
Se întinde într-un vas mare de copt și se prăjește până când cartofii încep să se rumenească, 25 până la 30 de minute.
Între timp, încălziți restul de 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mică la foc mediu.
Adăugați usturoiul și gătiți, amestecând frecvent, până când sunt ușor aurii, aproximativ 2 minute.
Se ia de pe foc și se amestecă zahărul brun, sucul de lămâie și fulgii de ardei roșu.
Scoateți vasul de copt din cuptor, împingeți cartofii în lateral și aranjați pieptul de pui în mijloc. Condimentați puiul cu sare și stropiți cu amestecul de usturoi. Reveniți la cuptor și coaceți până când puiul este gătit și cartofii sunt fragede, aproximativ 20 de minute.
Scoateți din cuptor; transferați puiul pe o tăietură și feliați.
Adăugați cilantro în vasul de copt și aruncați cu cartofii.
Serviți puiul cu cartofii și pene de lămâie.
Stropiți cu sucurile de tigaie.
Fotografie de Christopher Testani