Pui cu sos de ardei roșu copt
Puiul cu sos de ardei roșii copți este un fel principal pentru 4 persoane. O porție a acestui fel de mâncare conține aproximativ 33 g de proteine , 7 g de grăsimi și un total de 333 de calorii . Pentru 1,84 USD per porție , această rețetă acoperă 27% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Vă este oferită de Taste of Home. Un amestec de parmezan, un bulgăre de usturoi, jumătăți de piept de pui și câteva alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Această rețetă este apreciată de 3 gurmanzi și bucătari. De la preparare până la gătire, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 10 minute . Cu un scor de 82% , acest fel de mâncare este uimitor. Tagliatelle cu busuioc și salată de ardei roșii copți , Panini cu șuncă la grătar, brânză și ardei roșii copți și Salsa de ardei roșii copți și roșii sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Gătiți ardeii la 10 cm de foc până când pielița se umflă, aproximativ 15 minute. Puneți imediat ardeii într-un bol; acoperiți și lăsați să stea 15-20 de minute. Curățați și aruncați pielița arsă. Tocați ardeii grosier; transferați-i într-un robot de bucătărie.
Îndepărtați coaja exterioară de hârtie a usturoiului (nu curățați și nu separați cățeii de usturoi); tăiați partea superioară a bulbului de usturoi.
Ungeți becul cu 1 linguriță de ulei. Înfășurați-l în folie de aluminiu rezistentă.
Coaceți la 220°C timp de 30-35 de minute sau până se înmoaie. Lăsați să se răcească timp de 10-15 minute. Stoarceți usturoiul înmuiat în robotul de bucătărie împreună cu ardeii; acoperiți și procesați până obțineți o compoziție aproape omogenă. Dați deoparte.
Presărați ambele părți ale puiului cu 1/4 linguriță de sare și 1/8 linguriță de piper. Într-o tigaie mare antiaderentă, gătiți puiul în uleiul rămas la foc mediu timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau până se rumenește ușor.
Scoateți și păstrați la cald.
În aceeași tigaie, gătiți prazul timp de 2 minute sau până când acesta se rumenește ușor.
Adăugați supa, amestecând pentru a desprinde orice bucăți rumenite din tigaie.
Adăugați amestecul de ardei roșu, puiul și sarea și piperul rămase. Aduceți la fierbere. Reduceți focul; acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 3 minute, până când sucul de pui devine limpede. Descoperiți; adăugați sos de piper peste paste, dacă doriți.