Prăjiți curcan cu lămâie și arpagic
Friptura de curcan cu lămâie și arpagic ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 12 și costă 2,26 USD pe porție. O porție conține 860 calorii, 107G de proteine, și 44G de grăsime. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Ziua Recunostintei va fi și mai special cu această rețetă. Un amestec de suc de lămâie, curcan, unt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore și 30 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 74%. Acest scor este solid. Încercați Friptură de curcan cu rozmarin și lămâie, Curcan fript frecat de salvie cu sos de lămâie, și Ojai friptură de curcan cu rozmarin, lămâie și usturoi pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 35
Într-un robot de bucătărie, combinați 1/4 cană de arpagic cu untul, coaja și sucul de lămâie, 1 lingură de sare kosher și 1 linguriță de piper și pulsați până se omogenizează.
Transferați 1/4 cană de unt de lămâie-arpagic într-un castron mic și amestecați făina; rezervă.
Începând de la gât, separați ușor pielea de curcan de sân și picioare folosind degetele. Condimentează cavitatea curcanului cu sare. Frecați jumătate din untul de lămâie-arpagic din robotul de bucătărie sub piele, întinzându-l peste piept și coapse.
Puneți curcanul pe un raft într-o tigaie mare și împrăștiați feliile de morcov, ceapă și lămâie în tigaie; adăugați 1 1/2 căni de apă. Frecați restul de unt de arpagic de lămâie din robotul de bucătărie pe toată exteriorul curcanului. Prăjiți pe raftul inferior al cuptorului timp de 3 1/2 până la 4 ore, adăugând 1 1/2 căni de apă în tigaia de prăjire și tentând curcanul cu folie la jumătatea prăjirii. Curcanul se face atunci când un termometru cu citire instantanee introdus adânc în coapsă înregistrează 17
Descoperiți curcanul și transferați-l pe o placă de sculptură; lăsați să se odihnească timp de 30 de minute.
Între timp, strecurați sucurile de tigaie într-o ceașcă mare de măsurare; aruncați solidele. Scoateți grăsimea și aruncați-o. (Ar trebui să aveți aproximativ 2 căni de sucuri de tigaie degresate.) Într-o cratiță mare, fierbeți bulionul de curcan până se reduce la 3 căni, aproximativ 15 minute. Setați tigaia de prăjire peste 2 arzătoare la foc mare; adăugați stocul redus și răzuiți orice bucăți rumenite lipite de fundul și părțile laterale ale tigaiei. Se strecoară stocul în cratiță.
Adăugați sucurile de tigaie și aduceți la foc mic.
Se amestecă amestecul rezervat de unt și făină și se fierbe la foc moderat, amestecând constant. Gatiti pana se ingroasa, aproximativ 4 minute, si condimentati sosul cu sare.
Adăugați restul de 2 linguri de arpagic. Tăiați curcanul și serviți, trecând sosul la masă.