Prajitura friulana clasica: Gubana

Prajitura friulana clasica: Gubana
Tort clasic friulean: Gubanan este un desert care servește 4. O porție conține 976 de calorii, 19 g de proteine și 58 g de grăsime. Pentru 2,14 USD per porție, această rețetă acoperă 27% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 3 persoane au facut aceasta reteta si ar face-o din nou. Această rețetă de la Foodnetwork necesită bucăți de ciocolată semidulce, citron confiat, nuci și ouă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 22 de minute. În general, această rețetă câștigă un scor bun cu lingură de 58%. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Prajitura galbenă cu unt rumenit clasic pentru un prieten clasic, Prajitura clasică cu lire sterline și Prajitura albă clasică.

Instrucțiuni

1
Preîncălziți cuptorul la 375 de grade F și ungeți o foaie de biscuiți.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 1/2 Cană De Unt De Arahide Extra Crocant JIF®1 1/2 Cană De Unt De Arahide Extra Crocant JIF®
Echipamente pe care le vei folosi
Glazură De Vanilie Pillsbury® Creamy Supreme®Glazură De Vanilie Pillsbury® Creamy Supreme®
Pachet Porumb Congelat, Decongelat, ScursPachet Porumb Congelat, Decongelat, Scurs
2
Într-un castron mare, combinați nucile, alunele, coaja de lămâie, coaja de portocală, citronul confiat, bucățile de ciocolată, coacăzele și lichidul de înmuiat și amestecați pentru a se combina.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Citron ConfiatCitron Confiat
Coaja De PortocalaCoaja De Portocala
Nonpareils ArgintiiNonpareils Argintii
Stropi în Formă De InimăStropi în Formă De Inimă
AluneAlune
CoacăzeCoacăze
1/3 Cana Napolitane De Vanilie Zdrobite Fin (aproximativ 10 Napolitane)1/3 Cana Napolitane De Vanilie Zdrobite Fin (aproximativ 10 Napolitane)
Echipamente pe care le vei folosi
Precum Brânzeturile Pentru TacosPrecum Brânzeturile Pentru Tacos
3
Adăugați albușurile spumă și 1/4 cană zahăr și amestecați.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Topping Bătut și Căpșuni Proaspete Feliate, OpționalTopping Bătut și Căpșuni Proaspete Feliate, Opțional
Lemn Dulce Galben și VerdeLemn Dulce Galben și Verde
4
Întindeți aluatul într-un dreptunghi de 10 pe 16 inci și poziționați cea mai lungă parte paralelă cu marginea suprafeței de lucru. Turnați umplutura peste aluat uniform, lăsând 2 inci neacoperiți la 1 capăt.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Drajeuri Perle AlbeDrajeuri Perle Albe
5
Rulați aluatul ca un rulou de la sud la nord, astfel încât să pară o țeavă groasă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Drajeuri Perle AlbeDrajeuri Perle Albe
6
Faceți un cerc al țevii atașând cele două capete deschise ca o coroană.
7
Ungeți cu gălbenușurile bătute și stropiți cu zahărul rămas.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Soiuri De CiuperciSoiuri De Ciuperci
Lemn Dulce Galben și VerdeLemn Dulce Galben și Verde
8
Se aseaza pe o tava de biscuiti si se coace 50 de minute. Se lasa sa se raceasca inainte de a taia.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 1/2 Cană De Unt De Arahide Extra Crocant JIF®1 1/2 Cană De Unt De Arahide Extra Crocant JIF®
Echipamente pe care le vei folosi
Glazură De Vanilie Pillsbury® Creamy Supreme®Glazură De Vanilie Pillsbury® Creamy Supreme®
Pachet Porumb Congelat, Decongelat, ScursPachet Porumb Congelat, Decongelat, Scurs
9
Serviți cu vin Verduzzo.
Ingrediente de care veți avea nevoie
(se Poate înlocui Supa De Pui Sau De Legume)(se Poate înlocui Supa De Pui Sau De Legume)
10
Într-un robot de bucătărie, puneți 4 uncii de unt, 1 linguriță de sare și 2 1/2 căni de făină și amestecați până la textura pesmetului. Adăugați încet apă cu gheață până când aluatul se îmbină.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pachet (12 Uncii) De Fasole Verde Proaspătă, Tăiată1 Pachet (12 Uncii) De Fasole Verde Proaspătă, Tăiată
1 Lingurita De Sare Afumata Hickory1 Lingurita De Sare Afumata Hickory
2 Masline Umplute Cu Piment2 Masline Umplute Cu Piment
Boabe De Vanilie, Despicată Pe Lungime (sau 1 1/2 Linguriță Extract De Vanilie)Boabe De Vanilie, Despicată Pe Lungime (sau 1 1/2 Linguriță Extract De Vanilie)
Lorann Bucătărie Profesională®Lorann Bucătărie Profesională®
1-uncie Muguri De Bambus, Tăiați în Sferturi1-uncie Muguri De Bambus, Tăiați în Sferturi
Echipamente pe care le vei folosi
(cum Ar Fi Biscuiții Marie)(cum Ar Fi Biscuiții Marie)
11
Scoateți și formați o minge, apoi aplatizați-o într-un dreptunghi de 8 pe 10 inci și puneți-o la frigider. Acesta se numește amestec de paste.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1/2 Cană De Mazăre Edamame Decojită1/2 Cană De Mazăre Edamame Decojită
12
Într-un robot de bucătărie, puneți untul rămas și 1 cană de făină și amestecați până se omogenizează și răzuiți pe masă. Lucrând rapid, formați acest amestec într-un pătrat de 4 inci și puneți-l la frigider. Acesta se numește amestec de burro.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Masline Umplute Cu Piment2 Masline Umplute Cu Piment
Lorann Bucătărie Profesională®Lorann Bucătărie Profesională®
Echipamente pe care le vei folosi
(cum Ar Fi Biscuiții Marie)(cum Ar Fi Biscuiții Marie)
13
După 1/2 oră, când cele 2 amestecuri sunt asemănătoare ca textură, așezați amestecul de paste pe o suprafață de marmură curată bine făinată.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1/2 Cană De Mazăre Edamame Decojită1/2 Cană De Mazăre Edamame Decojită
14
Puneți amestecul de burro în centru și pliați peste el amestecul de paste, ca și cum ați împacheta un cadou. Se aplatizează cu un sucitor și se întinde până la un dreptunghi de 8 pe 16 inci, făinând în mod regulat. Dacă untul iese la suprafață, înfăinați bine locul și continuați să lucrați. Îndoiți treimea de jos în sus și treimea de sus în jos pentru a forma un pachet mic și rotiți 90 de grade în sensul acelor de ceasornic. Pat aluatul cu sucitorul pentru a adera și întindeți din nou la un dreptunghi mare de 8 pe 16 inci. Repetați procesul de pliere și puneți la frigider 30 de minute, acoperit cu o cârpă umedă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Masline Umplute Cu Piment2 Masline Umplute Cu Piment
Boabe De Vanilie, Despicată Pe Lungime (sau 1 1/2 Linguriță Extract De Vanilie)Boabe De Vanilie, Despicată Pe Lungime (sau 1 1/2 Linguriță Extract De Vanilie)
Lorann Bucătărie Profesională®Lorann Bucătărie Profesională®
1/2 Cană De Mazăre Edamame Decojită1/2 Cană De Mazăre Edamame Decojită
Drajeuri Perle AlbeDrajeuri Perle Albe
Echipamente pe care le vei folosi
2 Pachete (8 Uncii) De Ciocolată Semi-dulce Pentru Copt BAKER'S, Topită2 Pachete (8 Uncii) De Ciocolată Semi-dulce Pentru Copt BAKER'S, Topită
15
Scoateți și repetați procesul de rulare și pliere de 3 ori. Lăsați 30 de minute la frigider între fiecare manevră. Aluatul este acum gata și se va păstra la frigider 10 zile, învelit strâns în folie de plastic.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Boabe De Vanilie, Despicată Pe Lungime (sau 1 1/2 Linguriță Extract De Vanilie)Boabe De Vanilie, Despicată Pe Lungime (sau 1 1/2 Linguriță Extract De Vanilie)
Brânzeturi Amestecate Mărunțite, Cum Ar Fi Brânzeturile Pentru TacosBrânzeturi Amestecate Mărunțite, Cum Ar Fi Brânzeturile Pentru Tacos
Echipamente pe care le vei folosi
Precum Brânzeturile Pentru TacosPrecum Brânzeturile Pentru Tacos

Vin recomandat: Cremă Sherry, Port, Moscato Dasti

Crem Sherry, Porto și Moscato d'Asti sunt alegeri excelente pentru prăjitură. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. Famille Vincent Cremant de Bourgogne, cu un rating de 4 din 5 stele, pare o potrivire bună. Costă aproximativ 24 de dolari pe sticlă.
Famile Vincent Cremant de Bourgogne
Famile Vincent Cremant de Bourgogne
Din strugurii Chardonnay, acest sclipitor aliează prospețimea, corpul și netezimea. Cremant Brut este uscat și oferă bule fine (1,5 Milioane/30 de minute – noi le-am numărat, dar nu trebuie să mă credeți pentru asta!), note de flori la nas, crocante și fructate la gust. Este un clasic excelent pentru toate ocaziile festive.
DificultateExpert
Gata În2 hrs, 22 m.
Porții4
Scor De Sănătate16
Tipuri De Feluri De MâncareDesert
Revista