Plăcintă de Crăciun
Dacă vrei să adaugi mai multe rețete europene la colecția ta, plăcinta de Crăciun ciobanesc ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încerci. O porție conține 923 de calorii, 31 g de proteine și 52 g de grăsimi. Pentru 2,15 USD per porție, obțineți un fel principal care servește 6. 5 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Este perfect pentru Crăciun. Dacă aveți la îndemână smântână, ceapă, carne de vită tocată și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute. Vă este adus de Foodnetwork. Cu un scor de 66%, acest fel de mâncare este solid. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Plăcintă pentru ciobănesc după Crăciun, Plăcintă cu ciobănesc cu curcan crem (aka Plăcintă pentru ciobanesc cu resturi de Ziua Recunoștinței!) și Irish Cottage Pie | Plăcinta ciobanului.
Instrucțiuni
Într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, căliți ceapa în ulei vegetal. Când ceapa este moale se adaugă carnea de vită măcinată, despărțind-o cu o lingură de lemn și rumenită. Se amestecă sosul de roșii și amestecul de legume. Asezonați cu sare și piper.
Într-o oală cu apă clocotită, cu sare, fierbeți cartofii aproximativ 20 de minute sau până când furculița se înmoaie.
Se scurge bine si se intoarce in oala. Bateți cartofii cu un mixer electric până când se omogenizează.
Adaugam laptele, untul si smantana si amestecam bine. Asezonați cu sare și piper. Ajustați consistența cu mai mult lapte, dacă doriți.
Urmați instrucțiunile de pe cutie pentru a face aluat de pâine de porumb.
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F.
Ungeți ușor 6 rame (8 uncii) cu spray de gătit antiaderent.
Puneți piureul de cartofi în fundul fiecărui ramekin pregătit, răspândindu-i uniform cu o spatulă de cauciuc. Apoi adăugați umplutura de carne, răspândind-o uniform peste piureul de cartofi.
Turnați uniform aluatul de pâine de porumb peste stratul de carne din fiecare ramekin.
Coaceți aproximativ 30 de minute până când pâinea de porumb este gătită și aurie deasupra.