Placinta Cu Afine
Placinta cu afine este o fără gluten rețetă cu 8 porții. O porție conține 134 calorii, 2G de proteine, și 1g de grăsime. Pentru $1.03 pe portie, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 4226 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Un amestec de scorțișoară, afine, tapioca "minut" de gătit și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Vă este adus prin simple rețete. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 0%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Rețete similare sunt Placinta Cu Afine, Placinta Cu Afine, și Placinta Cu Afine.
Instrucțiuni
Scoateți un disc de aluat din frigider și lăsați să stea timp de 5 până la 10 minute pentru a scoate frigul.
Așezați-l pe o suprafață curată și plană ușor făinată.
Rulați-l într-un cerc de aproximativ 13 inci lățime.
Așezați aluatul întins pe o tigaie de plăcintă de 9 inci. Tăiați marginile la 1/2 inch peste marginea planului.
Se pune la frigider pentru a se răci.
Faceți umplutura de afine:
Așezați afinele, zahărul, amidonul de porumb (sau făina sau tapioca rapidă), scorțișoara, coaja de lămâie și sucul de lămâie într-un castron mare. Amestecați-le ușor, astfel încât toate afinele să fie acoperite cu puțin zahăr și făină.
Umpleți crusta de jos cu fructele de pădure:
Scoateți crusta de Jos din frigider și puneți boabele acoperite cu zahăr în tigaie.
Rulați al doilea disc de aluat la aceeași dimensiune și grosime ca primul.
Așezați deasupra umpluturii de fructe de pădure.
Puneți aluatul de sus peste și sub marginea aluatului de jos și sertizați marginile cu degetele.
Se pune la frigider în timp ce se spală oul.
Bateți oul și laptele împreună pentru a face o spălare a ouălor.
Periați crusta superioară cu spălare de ouă. Scorați plăcinta deasupra cu mai multe tăieturi (astfel încât aburul să poată scăpa în timp ce gătiți).
Așezați plăcinta pe raftul din mijloc al cuptorului cu o tavă de copt căptușită cu folie sau Silpat, poziționată pe raftul inferior pentru a prinde orice umplutură care s-ar putea balona.
Coaceți timp de 20 de minute la 425. Reduceți căldura la 350 F și coaceți timp de 30 până la 40 de minute mai mult sau până când sucurile clocotesc și s-au îngroșat.
Transferați într-o grătar pentru a se răci.
Lăsați să se răcească complet înainte de servire.
Vin recomandat: Lambrusco Dolce, Recolta Târzie Riesling, Vin Santo
Lambrusco Dolce, Late Harvest Riesling și Vin Santo sunt alegeri excelente pentru plăcintă. Aceste vinuri sunt toate dulci, ceea ce este important, deoarece vinul ar trebui să fie de obicei mai dulce decât mâncarea pe care o împerecheați cu el. Un vin pe care l-ai putea încerca este Chateau Chantal Late Harvest Riesling. Are 4,5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 21 de dolari.
![Chateau Chantal Recolta Târzie Riesling]()
Chateau Chantal Recolta Târzie Riesling