Pizzete cu sparanghel cu Fontina și Prosciutto
Pizzetele cu sparanghel cu Fontinan și Prosciutto ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 4. Pentru $ 4.11 pe portie, această rețetă acoperă 26% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 678 calorii, 29G de proteine, și 33g de grăsime. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați sparanghel, ulei de măsline, șalotă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma sucul de lămâie, puteți urma acest fel principal cu Fursecuri cu lămâie cu glazură de lămâie {un tribut adus mătușii Roxanne} ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 59%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Pizzete cu smochine și prosciutto, Pizzete la grătar cu Parmigiano, Prosciutto și rucola și cu Taleggio și Puttanesca, și Prosciutto, Fontina și Fig Panini.
Instrucțiuni
Puneți o piatră de pizza pe fundul sau pe raftul inferior al cuptorului. Preîncălziți cuptorul la 500, permițând cel puțin 30 de minute pentru ca piatra să se încălzească. Pe o suprafață de lucru ușor făinată, tăiați aluatul în 4 bucăți și rotiți fiecare bucată într-o bilă. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați să se odihnească timp de 10 minute.
Într-o cratiță cu apă sărată clocotită, gătiți sparanghelul până se înmoaie, aproximativ 4 minute.
Se scurge și se usucă. Feliați sparanghelul gros de 1/4 inch pe diagonală și transferați-l într-un castron mare.
Adăugați șalota și 2 linguri de ulei de măsline și condimentați cu sare și piper.
Pe o suprafață ușor făinată, rulați 1 bilă de aluat într-o rundă de 8 inci. Pudrați o coajă de pizza cu semolă și puneți aluatul rotund pe ea. Ungeți ușor aluatul cu ulei de măsline. Împrăștiați 1/2 cană de brânză Fontina și 1/4 cană de mozzarella pe aluat, apoi acoperiți cu un sfert din sparanghel și 1/4 cană de prosciutto. Glisați pizzetta pe piatra fierbinte.
Coaceți timp de aproximativ 6 minute sau până când este crocant și rumenit pe fund și clocotind deasupra. Folosind o spatulă mare, transferați pizzetta pe o suprafață de lucru și tăiați-o în sferturi.
Presărați pizzetta cu măcriș și suc de lămâie și serviți. De îndată ce 1 pizzetta este la cuptor, pregătește-o pe următoarea. Glisați-l în cuptor când iese primul.