Piure de cartofi Yukon Gold cu șalotă caramelizată
Piure de cartofi Yukon aur cu eșalotă caramelizat ar putea fi doar garnitura pe care il cautati. Această rețetă servește 10. Pentru 72 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 5g de proteine, 14g de grăsime, și un total de 256 calorii. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați piper, șalotă, cartofi Yukon gold și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 40%. Acest scor nu este atât de mare. Rețete similare sunt Yukon Aur Piure De Cartofi, Piure Cremos De Cartofi Yukon Gold, și Piure De Cartofi Yukon Gold Rețetă.
Instrucțiuni
În tigaie la foc moderat, topiți untul.
Se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă.
Adăugați șalotă și cimbru și gătiți, neacoperite, amestecând ocazional, până când încep să se rumenească, aproximativ 15 minute.
Se amestecă uleiul, rupând orice pâlcuri de zahăr, se reduce focul la moderat scăzut și se pune capacul întredeschis. Se fierbe la foc mic, parțial acoperit, până când șalotele devin maro auriu intens, mătăsoase și se destramă, 1 până la 1 1/2 ore. Dacă lichidul se evaporă complet înainte ca șalotele să atingă consistența dorită, adăugați 1 lingură de apă după cum este necesar.
Aruncați crenguțele de cimbru și amestecați sare și piper. Păstrați cald, acoperit. (Șalotele pot fi făcute cu până la 1 săptămână înainte și refrigerate. Reîncălziți ușor în cuptorul cu microunde înainte de servire.)
Preîncălziți cuptorul la 350 F. înțepați cartofii peste tot cu furculița și înfășurați împreună în pachet de folie de aluminiu.
Coaceți până se înmoaie, aproximativ 1 1/2 ore. (Cartofii pot fi copți cu până la 2 zile înainte și refrigerați; reîncălziți în cuptorul cu microunde înainte de a continua.)
Într-o cratiță mică la foc mic, aduceți laptele la foc mic. În timp ce cartofii sunt încă calzi, înjumătățiți și scoateți carnea într-un castron mare.
Adăugați lapte fierbinte, unt, smântână, sare și piper. Folosind masher de cartofi, amestecați până se omogenizează. (Cartofii pot fi piure cu până la 1 zi înainte și refrigerați; reîncălziți în cuptorul cu microunde înainte de servire.) Se acoperă cu confit de șalotă și se servește imediat.