Piept de pui cu rozmarin, nuci de pin și verjuice
Dacă aveți aproximativ 35 minute pentru a petrece în bucătărie, pieptul de pui cu rozmarin, nuci de pin și verjuice ar putea fi un excelent fără gluten rețetă pentru a încerca. Acest fel principal are 426 calorii, 50g de proteine, și 20g de grăsime pe porție. Pentru $2.91 pe portie, această rețetă acoperă 26% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Această rețetă de la BBC Good Food necesită stafide, unt, piept de pui și ulei de măsline. 3 persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular solid de 72%. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Piept de pui cu spanac, brânză de capră și nuci de pin, Piept de pui condimentat marocan la grătar umplut cu cuscus și nuci de pin, și Conopidă prăjită la tigaie cu nuci de pin, usturoi și rozmarin.
Instrucțiuni
Puneți stafidele și verjuice într-un castron și cuptorul cu microunde la dezghețare (sau încălziți ușor într-o tigaie) timp de 5 minute, apoi răciți. Tulpina, rezervând atât stafide, cât și verjuice.
Îndepărtați frunzele de rozmarin din tulpini și rezervați frunzele pentru o altă utilizare.
Puneți tulpinile într-un castron cu 3 lingurițe de ulei de măsline și puțin piper negru proaspăt măcinat.
Adăugați pieptul de pui și marinați cel puțin 1 oră.
Alegeți o tigaie largă, cu suficient spațiu pentru ca pieptul de pui să se gătească cu mult spațiu între ele. Aruncați nucile de pin cu puțin ulei de măsline la foc mediu în această tigaie până se rumenesc, apoi se răcesc pe un prosop de hârtie.
Încălziți untul în tigaie până se rumenesc, apoi adăugați 1 lingură de ulei de măsline pentru a nu mai arde. Prăjiți puiul, cu pielea în jos, la foc moderat până devine auriu, 6-10 minute. Întoarceți și gătiți cealaltă parte timp de 3-4 minute. (Timpul total de gătit depinde de grosimea cărnii, dar două treimi din timpul de gătit ar trebui să fie pe partea pielii.)
Când puiul este gătit, condimentați, scoateți din tigaie, apoi odihniți-vă, cu pielea în jos. Aruncați orice unt din tigaie și aruncați stafidele.
Se toarnă verjuice-ul rezervat și se degelează tigaia la foc până când lichidul s-a redus la jumătate. Amestecați nucile de pin și readuceți puiul în tigaie. Gustați sosul pentru condimentare înainte de servire.