Pene de cartofi prăjiți cu unt de rozmarin
Pene de cartofi prăjiți cu unt de rozmarin ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă face 4 porții cu 264 calorii, 5g de proteine, și 10g de grăsime fiecare. Pentru 42 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați cartofi roșii, ulei de măsline, sare kosher și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, prietenos cu fodmap și vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 34%. Acest scor nu este atât de minunat. Încercați Usturoi prăjit pene de cartofi roșii cu ulei de măsline și rozmarin, Pene de cartofi dulci cu rozmarin, și Pene de cartofi cu lămâie și rozmarin pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți raftul cuptorului în treimea inferioară a cuptorului și preîncălziți cuptorul la 500 F. ulei de fund al unei tigaie de copt superficială (15 x 10 x 1 inch) cu 1/2 lingură de ulei.
Tăiați fiecare cartof pe lungime în 8 pene și aruncați cu sare, piper și ulei de lingură rămas într-un castron mare. Aranjați pene de cartofi, cu părțile plate în jos, în tava de copt, apoi acoperiți bine tigaia cu folie și prăjiți 10 minute.
Îndepărtați folia și prăjiți încă 10 minute. Slăbiți cartofii cu o spatulă metalică, apoi întoarceți-i pe alte părți plate și prăjiți până când sunt fragede și aurii, aproximativ 10 minute.
În timp ce cartofii se prăjesc, topiți untul cu rozmarin într-o cratiță mică la foc moderat. Slăbiți cartofii cu spatulă, apoi transferați într-un vas de servire sau farfurii și lingurați unt de rozmarin peste ele.