Orz cu slănină, mazăre și mărar
Orzul cu slănină, mazăre și mărar este o garnitură care servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține în jur de 11g de proteine, 13g de grăsime, și un total de 301 calorii. Pentru 74 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 15% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este adus la tine de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 40 de minute. Această rețetă este plăcută de 3 mâncăruri și bucătari. Un amestec de slănină, ceapă, suc de lămâie și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 71%. Acest scor este solid. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Orz cu slănină, mazăre și mărar, Cremă de orz și supă de mărar, și Salată de orz, ciuperci și mărar.
Instrucțiuni
Aduceți orzul, 3 1/2 căni de apă și 1/2 linguriță de sare la fiert într-o cratiță medie la foc mare. Reduceți căldura la minim, acoperiți și fierbeți până când orzul este mestecat, dar fraged, aproximativ 50 de minute.
Între timp, adăugați slănina într-un singur strat într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu și gătiți, amestecând ocazional, până se rumenesc și crocante, aproximativ 6 minute.
Scoateți tigaia de pe foc și transferați slănina cu o lingură pliată pe prosoape de hârtie pentru a se scurge; rezervați picăturile de slănină în tigaie.
Puneți tigaia la foc mediu și topiți untul în picăturile de slănină.
Adăugați ceapa și 1/4 linguriță sare și gătiți, amestecând ocazional, până se rumenesc adânc, aproximativ 25 de minute.
Adăugați mazărea și amestecați până se încălzește, aproximativ 1 minut.
Scurgeți orice exces de lichid din orz. Se amestecă orzul în amestecul de ceapă-mazăre. Se amestecă mărarul, sucul de lămâie și 1/2 linguriță fiecare sare și piper.
Se transferă într-un castron de servire și se presară cu slănină.