Orez Jollof cu pui

Orez Jollof cu pui
Orezul Jollof cu pui ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 785 calorii, 53G de proteine, și 21g de grăsime. Această rețetă fără gluten și fără lactate servește 4 și costă $3.42 pe portie. Mai multe persoane au făcut această rețetă, iar 769 ar spune că a ajuns la fața locului. Această rețetă de la BBC Good Food necesită cub de pui, ulei de floarea soarelui, roșii de prune g cans și piper. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 10 minute. Această rețetă este tipică bucătăriei africane. În general, această rețetă câștigă o scor spectaculos spoonacular de 97%. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Orez Jollof cu pui din Ghana, Orez Vegan Jollof, și Cum se face orez Jollof de petrecere.

Instrucțiuni

1
Condimentează puiul cu sare și piper.
Ingrediente de care veți avea nevoie
4 Felii De Brânză Muenster, Tăiate în Jumătate4 Felii De Brânză Muenster, Tăiate în Jumătate
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
2
Încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie mare adâncă la foc mare, apoi adăugați carnea și prăjiți aproximativ 5 minute până devin aurii peste tot. Ridicați din tigaie pe o farfurie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Apă Pentru A PermiteApă Pentru A Permite
Subţire-Subţire-
Echipamente pe care le vei folosi
Roșii Feliate, OpționalRoșii Feliate, Opțional
3
Adăugați restul de ulei în tigaie și prăjiți ceapa până se înmoaie, dar nu aurie, aproximativ 5 minute. În timp ce ceapa se gătește, faceți baza de ghimbir și ardei iute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Cană De Usturoi Tocat1 Cană De Usturoi Tocat
1 Cană De Mirin Sau Sake Dulce1 Cană De Mirin Sau Sake Dulce
1-1/2 Lingurițe De Usturoi Tocat GOYA® Sau 3 Căței De Usturoi Proaspeți, Tocați Mărunt1-1/2 Lingurițe De Usturoi Tocat GOYA® Sau 3 Căței De Usturoi Proaspeți, Tocați Mărunt
12 Biscuiți Graham De Ciocolată întregi12 Biscuiți Graham De Ciocolată întregi
Subţire-Subţire-
Echipamente pe care le vei folosi
Roșii Feliate, OpționalRoșii Feliate, Opțional
4
Puneți usturoiul, roșiile, ghimbirul și ardeiul iute într-un robot de bucătărie sau blender și bateți până se omogenizează.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1/2 Kilogram De Brânză Cheddar Ascuțită, Tăiată Cubulețe1/2 Kilogram De Brânză Cheddar Ascuțită, Tăiată Cubulețe
1 Cană De Usturoi Tocat1 Cană De Usturoi Tocat
Usturoi Goya®Usturoi Goya®
1 Cană De Mirin Sau Sake Dulce1 Cană De Mirin Sau Sake Dulce
Echipamente pe care le vei folosi
Plus 2 Linguri De Apă Cu GheațăPlus 2 Linguri De Apă Cu Gheață
42 Lemn Dulce Snur Roșu42 Lemn Dulce Snur Roșu
5
Adăugați Roșia pură în ceapă, prăjiți încă 2 minute, apoi adăugați amestecul de ghimbir și ardei iute. Se sfărâmă în cubul de stoc, se amestecă apoi se toarnă 600 ml apă clocotită.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Bouillon CubeBouillon Cube
1 Cană De Usturoi Tocat1 Cană De Usturoi Tocat
1 Cană De Mirin Sau Sake Dulce1 Cană De Mirin Sau Sake Dulce
1-1/2 Lingurițe De Usturoi Tocat GOYA® Sau 3 Căței De Usturoi Proaspeți, Tocați Mărunt1-1/2 Lingurițe De Usturoi Tocat GOYA® Sau 3 Căței De Usturoi Proaspeți, Tocați Mărunt
1/2 Kilogram De Brânză Cheddar Ascuțită, Tăiată Cubulețe1/2 Kilogram De Brânză Cheddar Ascuțită, Tăiată Cubulețe
1 Cană De Orz Alb Perlat1 Cană De Orz Alb Perlat
6
Adăugați puiul, aduceți la fierbere, apoi fierbeți timp de 15 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
7
Puneți orezul într-un castron mare, acoperiți cu apă rece și folosiți-vă mâinile pentru a spăla boabele. Scoateți apa, apoi repetați de două ori până când apa curge limpede.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cârnați De Arțar De 1 Kg, în Vrac Sau Scos Din Carcasa De Legătură MareCârnați De Arțar De 1 Kg, în Vrac Sau Scos Din Carcasa De Legătură Mare
1 Cană De Orz Alb Perlat1 Cană De Orz Alb Perlat
Mazăre Goya®Mazăre Goya®
Echipamente pe care le vei folosi
Budincă De Lămâie (câștigătoare Fiecare)Budincă De Lămâie (câștigătoare Fiecare)
8
Adăugați orezul în tigaie, reduceți focul la foc mic, apoi acoperiți cu folie și un capac (astfel încât să nu poată scăpa abur) și gătiți timp de 20 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Mazăre Goya®Mazăre Goya®
Echipamente pe care le vei folosi
1 Linguriță De Suc De Lămâie GOYA®1 Linguriță De Suc De Lămâie GOYA®
Roșii Feliate, OpționalRoșii Feliate, Opțional
9
Scoateți capacul (orezul nu va fi gătit încă), apoi împrăștiați ardeii și okra peste orez. Re-acoperiți și gătiți timp de 10 minute până când legumele se înmoaie și orezul se înmoaie. Chiar înainte de servire, amestecați legumele și împrăștiați peste coriandru.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 (14 Oz.) Bulion De Pui Cu Conținut Scăzut De Sodiu2 (14 Oz.) Bulion De Pui Cu Conținut Scăzut De Sodiu
Fileuri De Piept De Pui Dezosate și Fără Piele, Tăiate Subțire (aproximativFileuri De Piept De Pui Dezosate și Fără Piele, Tăiate Subțire (aproximativ
BameBame
Mazăre Goya®Mazăre Goya®

Vin recomandat: Pinotaj, Chenin Blanc, Riesling

Pinotage, Chenin Blanc și Riesling sunt alegeri excelente pentru orezul Jollof. Cel mai bun vin pentru mâncărurile africane va depinde de felul de mâncare, dar un vin alb fructat și aromat este un pariu sigur pentru mâncărurile picante, în timp ce pinotajul ar fi un meci tradițional pentru bucătăria sud-africană. Un vin pe care l-ați putea încerca este Radley & Finch the Profs Pinotage. Are 5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 11 dolari.
Radley & Finch Profs Pinotage
Radley & Finch Profs Pinotage
Un vin care exprimă partea plină de maturitate a Pinotajului și încă reflectă un tanin foarte subtil din lumea veche.
DificultateExpert
Gata În1 h, 10 m.
Porții4
Scor De Sănătate49
Bucătăriiafrican
Tipuri De Feluri De MâncareMasa de pranzFelul principalMasa de seara
Revista