Orange-Bourbon Turcia
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați curcanul portocaliu-Bourbon. Această rețetă fără lactate servește 12 și costă $1.99 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 71G de proteine, 18g de grăsime, și un total de 562 calorii. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână sare, făină, melasă și alte câteva ingrediente, o puteți face. Pentru a consuma făina, puteți urma acest fel principal cu Tarta de mere cu sos de Caramel ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 70%. Acest scor este solid. Încercați Orange Bourbon Crock Oală Piept De Curcan, Plăcintă Bourbon-Orange Pecan cu cremă Bourbon, și Blood orange & bourbon pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Scoateți măruntaiele și gâtul din curcan; aruncați. Clătiți bine curcanul cu apă rece; se usucă.
Combinați sucul de portocale, apa, 1/2 cană bourbon și melasă într-o pungă de plastic cu fermoar de 2 galoane; adăugați curcan. Sigilați și marinați la frigider 4 până la 24 de ore, întorcând punga ocazional.
Scoateți curcanul din pungă, rezervând marinada.
Preîncălziți cuptorul la 35
Legați capetele picioarelor cu șnur. Ridicați vârfurile aripilor în sus și peste spate și trageți sub pasăre.
Presărați 1/2 linguriță de sare în cavitatea corpului. Umpleți cavitatea cu portocale.
Așezați curcanul pe o tigaie pentru pui de carne acoperită cu spray de gătit sau pe un raft așezat într-o tigaie de prăjire superficială. Introduceți termometrul pentru carne în partea cărnoasă a coapsei, asigurându-vă că nu atingeți osul.
Coaceți la 350 timp de 3 ore sau până când termometrul înregistrează 18
(Acoperiți curcanul liber cu folie dacă devine prea maro.)
Scoateți curcanul din cuptor. Acoperiți curcanul liber cu folie; lăsați să stea cel puțin 10 minute înainte de a sculpta. Aruncați portocalele.
Se toarnă marinada rezervată într-o cratiță; aduceți la fierbere. Îndepărtați spuma din amestec cu o lingură cu fante; aruncați. Reduceți căldura la mediu; gatiti pana se reduce la 3 1/2 cani (aproximativ 15 minute).
Combinați 1/4 cană de bourbon și făină într-un castron mic, amestecând bine cu un tel.
Adăugați la marinada redusă; aduceți la fierbere și gătiți 1 minut, amestecând constant. Se amestecă 1/4 linguriță sare.
Garnisiți cu felii de portocale și crenguțe de pătrunjel, dacă doriți.
Notă: pentru a înlocui un piept de curcan de 5 kilograme cu un curcan de 12 kilograme: omiteți cele 4 portocale decojite folosite pentru a umple întregul curcan; nu luați în considerare măruntaiele, gâtul, picioarele și aripile. Introduceți termometrul pentru carne în partea cărnoasă a pieptului de curcan, asigurându-vă că nu atingeți sternul.
Coaceți la 350 timp de 1 oră și 45 de minute sau până când termometrul înregistrează 17
(Acoperiți curcanul liber cu folie dacă devine prea maro.)