Masala de mazăre cu ochi negri
Masalan de mazăre cu ochi negri este un fără gluten și vegan garnitură. Pentru 60 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 8 porții cu 84 calorii, 5g de proteine, și 1g de grăsime fiecare. Această rețetă este tipică bucătăriei indiene. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână zahăr, coriandru, garam masala și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 2 ore și 15 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 65%. Acest scor este bun. Încercați Masala de mazăre cu ochi negri, Masala De Mazăre Cu Ochi Negri, și Salată de mazăre cu ochi negri de Anul Nou cu măsline negre, fetan și usturoi prăjit pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Scurgeți mazărea chiar înainte de gătit.
Încălziți o oală mare antiaderentă sau o oală sub presiune. Pulverizați fundul cu spray de gătit (omiteți dacă oala este antiaderentă) și adăugați ceapa. Gatiti, amestecand, pana cand ceapa se inmoaie.
Adăugați semințele de chimen și gătiți timp de 1 minut.
Adăugați asafetida, ghimbirul și usturoiul și amestecați aproximativ 30 de secunde.
Adăugați mazărea scursă și toate ingredientele rămase.
Adăugați 2 căni de apă și aduceți la fierbere mică. Dacă gătiți sub presiune, sigilați aragazul, aduceți la presiune ridicată și gătiți timp de 7 minute; scoateți-l de pe foc și lăsați presiunea să scadă în mod natural. Verificați condimentul și adăugați mai multă sare și garam masala, dacă este necesar. Fierbeți neacoperit câteva minute pentru a permite aromelor să se amestece și zdrobiți câteva mazăre pe partea laterală a oalei pentru a îngroșa sosul. Dacă toate mazărea nu sunt complet fragede, acoperiți, dar nu sigilați aragazul și fierbeți până când mazărea este fragedă. Dacă gătiți într-o oală obișnuită, acoperiți și fierbeți până când mazărea cu ochi negri este fragedă (în funcție de vârsta mazării, 30-60 de minute). Verificați condimentul și adăugați mai multă sare și garam masala, dacă este necesar.
Se presară pătrunjel sau coriandru și se servește cu orez sau pâine.
Vin recomandat: Gruener Veltliner, Riesling, Trandafir Spumant
Indian funcționează foarte bine cu Gruener Veltliner, Riesling și Sparkling rossimbrox. Cel mai bun vin pentru mâncarea indiană va depinde de felul de mâncare, desigur, dar aceste murături pot fi servite refrigerate și au o anumită dulceață pentru a completa condimentele și aromele complexe ale unei mari varietăți de feluri de mâncare tradiționale. Jules Taylor Gruner Veltliner cu un rating de 4,2 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 15 dolari pe sticlă.
![Jules Taylor Gruner Veltliner]()
Jules Taylor Gruner Veltliner
Un vin vibrant plin de lămâie și piersici albe, cu un strat delicat de vanilie și o mușcătură de piper alb înțepător. Oferă o coloană vertebrală uscată, dar este stratificată și cremoasă, cu aciditate moale și nuanțe de nuci. Este luminos și proaspăt, cu o mare bogăție și textură din fermentul sălbatic și oferă un finisaj deosebit de lung și armonios.