Maple Basted friptură de curcan cu afine Pan sos
Maple Basted friptură de curcan cu afine Pan sos ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 12 și costă 2,04 USD pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și fără lactate are 554 calorii, 70g de proteine, și 18g de grăsime per portie. 15 persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Este perfect pentru Ziua Recunostintei. Mergeți la magazin și ridicați suc de lămâie, amidon de porumb, sirop de arțar și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a folosi afinele uscate îndulcite, puteți urma acest fel principal cu Budinca De Ciocolata Cruda Sanatoasa ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 86%. Acest scor este mare. Rețete similare includ Curcan prăjit în port cu sos de tigaie, Lemon & cimbru unt-basted friptură de pui & sos, și Curcan fript cu sirop de arțar cu sos Riesling.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 325 grade F.
Îndepărtați gâtul și mănușile din cavitățile corpului și gâtului curcanului. Refrigerați pentru altă utilizare sau aruncați.
Scurgeți sucurile din curcan. Se usucă cu prosoape de hârtie. Întoarceți aripile înapoi pentru a ține pielea gâtului pe spatele curcanului.
Așezați curcanul, pieptul în sus, pe raftul plat de prăjire într-o tigaie de prăjire superficială.
Așezați 4 frunze de salvie sub piele pe ambele părți ale sânului.
Așezați curcanul pe raftul superficial în tigaie.
Periați toată pielea cu suc de lămâie.
Coaceți aproximativ 3-1 / 2 ore sau până când termometrul de carne ajunge la 180 de grade F când este introdus în cea mai adâncă parte a coapsei. Acoperiți pieptul și partea superioară a copanelor cu folie de aluminiu după două ore pentru a preveni supraîncărcarea sânului.
În ultimele 30 de minute de coacere, ungeți curcanul cu sirop de arțar la fiecare 15 minute.
Scoateți curcanul din tigaia de prăjire și lăsați să se odihnească în timp ce pregătiți sosul.
Așezați tigaia de prăjire pe arzătoare la foc mediu.
Adăugați 1/2 cană de bulion. Se aduce la fierbere, în timp ce resturi picură din partea de jos a tigaie.
Scoateți tigaia de pe foc. Se strecoară amestecul într-o cratiță mare.
Se amestecă 1-1 / 2 căni de bulion și suc de afine în cratiță. Aduceți la fierbere la foc mediu, amestecând frecvent; reduceți căldura la mediu-scăzut.
Amestecați amidonul de porumb în bulionul rămas de 1/2 cană. Se amestecă treptat în amestecul de fierbere. Se amestecă afine. Fierbeti la foc mic, amestecand frecvent, 5 minute.
Sculptați curcanul și serviți cu sos.