Latkes cu țelină și ierburi
Latkes cu telina si ierburi ar putea fi doar Evrei rețetă pe care o căutați. Această rețetă fără lactate servește 12 și costă 21 de cenți pe porție. Acest fel de mâncare are 66 calorii, 2G de proteine, și 1g de grăsime per portie. Este perfect pentru Hanuka. Dacă aveți nucșoară, pătrunjel, ceapă și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 50 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 44%. Acest scor este solid. Încercați Latkes De Rădăcină De Țelină, Latkes de rădăcină de țelină cu Pastramă, și Rădăcină De Țelină Și Latkes De Ciuperci Cu Mere De Ceapă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încingeți cartofii și ceapa pe găurile mari ale unei răzătoare de cutie într-o strecurătoare; adăugați usturoiul și 1 1/2 lingurițe sare și aruncați.
Lăsați să stea 5 minute, apoi înfășurați într-un prosop de bucătărie curat și stoarceți cât mai mult lichid posibil.
Transferați amestecul de cartofi într-un castron mare.
Adăugați nucșoara, 1/2 linguriță de piper și toate, cu excepția a aproximativ 1 lingură fiecare din țelina tocată și pătrunjelul în castron.
Adăugați oul și făina și amestecați până se combină. Formați 1/4 căni din amestecul de cartofi în bile, apoi aplatizați între palme pentru a face prăjituri subțiri de 2 inci; transferați pe o farfurie.
Preîncălziți cuptorul la 325 grade F și tapetați o foaie de copt cu prosoape de hârtie.
Încălziți aproximativ 1/4 inch de ulei de arahide într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare; lucrând în loturi, adăugați latkes și prăjiți până se rumenesc, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Scoateți pe foaia de copt pregătită pentru a se scurge, apoi transferați la cuptor pentru a se încălzi în timp ce gătiți următorul lot.
Se condimentează cu sare și se acoperă cu țelina rezervată și pătrunjelul.
Se servește cu mere și / sau smântână. (Latkes poate fi prăjit până la 2 ore înainte; reîncălziți pe o foaie de copt căptușită cu prosop de hârtie la 325 grade F, 10 până la 15 minute.)
Fotografie de David Malosh