Ikan Bakar (Pește La Grătar)
Rețeta Ikan Bakar (pește la grătar) este gata în aproximativ 45 de minute și este cu siguranță un remarcabil fără gluten, fără lactate și pescatarian opțiune pentru iubitorii de mâncare americană. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 6g de proteine, 7g de grăsime, și un total de 105 calorii. Pentru $1.32 pe portie, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Un amestec de căței de usturoi, turmeric măcinat, sardine proaspete și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este perfect pentru Ziua Tatălui. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 21%. Acest scor nu este atât de extraordinar. Rețete similare includ Ikan Panggang / Ikan Bakar (pește la grătar cu frunze de bananier), Sotong Bakar (Calmar La Grătar), și Squid De Grătar Din Singapore (Sotong Bakar).
Instrucțiuni
Preîncălziți grătarul la foc mediu-mare.
Pentru a pregăti peștele, clătiți peștele cu apă rece; se usucă.
Combinați 1 linguriță de suc, turmeric și 1/2 linguriță de sare; frecați uniform peste pește.
Combinați restul de 1/4 linguriță de sare, ardei gras, usturoi, ardei iute thailandezi și 1 șalotă într-un robot de bucătărie; procesați până la măcinat fin.
Încălziți o tigaie mică la foc mediu.
Adăugați 1 lingură de ulei în tigaie; se învârte pentru a acoperi.
Adăugați amestecul de usturoi; gatiti 5 minute sau pana cand amestecul incepe sa se rumeneasca, amestecand frecvent.
Se ia de pe foc; se răcește 15 minute. Lingură 1 lingură amestec de usturoi în cavitatea fiecărui pește. Aranjați peștele pe un grătar acoperit cu spray de gătit; grătiți 2 minute pe fiecare parte sau până la gradul dorit de coacere.
Pentru a pregăti sosul, combinați 1/3 cană de șalotă și ingredientele rămase într-un castron mic.