Iaurt Simplu De Casă
Iaurtul simplu de casă ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru masa de dimineață. Această rețetă servește 2. Pentru $1.03 pe portie, această rețetă acoperă 20% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 20g de proteine, 21g de grăsime, și un total de 386 calorii. Această rețetă de la Toateretete are 1 fani. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Mergeți la magazin și ridicați lapte, lapte praf, iaurt și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 6 ore și 20 de minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 64%, care este solid. Încercați Perfect Iaurt Simplu Cu Conținut Scăzut De Grăsimi, Sev-cum să faci SEV simplu de casă, și Iaurt Vegan De Casă (Iaurt Tofu) pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Așezați o oală mare pe plită și așezați în interior 5 borcane sterile de conserve cu jumătate de halbă. Umpleți cu suficientă apă, astfel încât borcanele să fie scufundate până la gât. Setați arzătorul la foc mic. Scopul este de a putea menține o temperatură constantă între 110 grade F și 115 grade F (45 grade C) timp de 4 până la 6 ore. Verificați periodic temperatura folosind un termometru pentru bomboane sau carne.
Între timp, turnați laptele și laptele uscat într-o cratiță mare. Se amestecă pentru a dizolva pulberea și se pune la foc mediu.
Încălziți până la abur; termometrul dvs. ar trebui să citească 180 de grade F (82 de grade C).
Scoateți de pe foc și așezați tigaia astfel încât fundul să stea într-un bol cu apă cu gheață. Se răcește până când temperatura a scăzut la 115 grade F (45 grade C).
Când atinge temperatura, scoateți-o de pe foc și amestecați aproximativ 1 cană de lapte în iaurtul simplu până când se amestecă bine. Amestecați acest amestec înapoi în tigaia cu lapte.
Turnați amestecul de lapte în borcane calde de sticlă până la 1/2 inch de jante. Amplasat în baia de apă caldă. Nivelul apei trebuie să fie până la nivelul iaurtului din borcane. Gătiti descoperit și asigurați-vă că mențineți temperatura la 110 până la 115 grade F (45 grade C) timp de 4 până la 6 ore. Îmi place să fac
Nu amestecați și nu aruncați iaurtul deloc în acest timp-chiar dacă sunteți ispitit! Dacă faceți acest lucru, poate deveni apoasă.
Când timpul este aproape, puteți verifica iaurtul apăsând ușor pe partea de sus sau înclinând borcanele pentru a vedea dacă este setat. Se face atunci când iaurtul este ferm și există un strat subțire de lichid gălbui pe partea de sus.
Scoateți borcanele din apă și uscați-le. Sigilați cu capace și inele curate. Ar trebui să fie bine păstrate la frigider timp de 1 până la 2 săptămâni.
Asigurați-vă că economisiți puțin în plus ca starter pentru următorul lot. În timp, iaurtul dvs. de casă va începe să-și piardă potența ca starter (cum ar fi să faceți o copie a unei copii a unei copii), astfel încât fiecare al patrulea sau al cincilea lot poate doriți să utilizați iaurtul cumpărat din magazin ca starter. Doar asigurați-vă că scrie "culturi active vii" pe container. Mult noroc!