Iaurt cremos cu șofran
Iaurtul cremos de șofran este un fără gluten și lacto ovo vegetarian rețetă cu 6 porții. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 12g de proteine, 1g de grăsime, și un total de 158 calorii. Pentru $1.16 pe portie, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 28 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și ridicați fistic, păstăi de cardamom, zahăr auriu și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Acesta funcționează bine ca un mic dejun destul de ieftin. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 40 minute. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 39%. Acest scor este destul de rău. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Ingredientul Secret (șofran): salată de vinete prăjite cu iaurt de șofran, Saffron Iaurt Mayo, și Saffron Iaurt Mayo.
Instrucțiuni
Așezați o bucată de muselină sau hârtie groasă de bucătărie într-o sită mare așezată peste un castron mare. Se pune iaurtul în sită, se acoperă cu o altă bucată de muselină sau 2 foi de hârtie de bucătărie și se lasă deoparte la temperatura camerei timp de 25-30 de minute (acest lucru se face pentru a elimina excesul de umiditate).
Scoateți semințele din păstăile de cardamom și zdrobiți-le folosind un pistil și mortar veți avea nevoie de 1 linguriță de cardamom măcinat.
Ridicați și aruncați stratul superior de hârtie din iaurt, apoi răzuiți iaurtul într-un castron și amestecați zahărul.
Se amestecă firele de șofran cu laptele, apoi se adaugă lotul la iaurt cu cardamomul măcinat. Dați amestecului de iaurt o agitare bună timp de câteva minute, astfel încât ingredientele să fie bine amestecate. (Puteți face până la această etapă o zi înainte și să păstreze acoperite în frigider.)
Împărțiți între 6 pahare mici și împrăștiați peste fistic. Așezați fiecare pahar pe o farfurie cu câteva felii proaspete de mango pe lateral și serviți la temperatura camerei.