Gratin Verde Collard
Gratinul verde Collard ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Pentru 82 cenți pe porție, această rețetă acoperă 20% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 8 porții cu 293 calorii, 13g de proteine, și 19g de grăsime fiecare. 1 persoană a considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Este adus la tine de Epicurious. Un amestec de căței de usturoi, cimbru, făină și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 48%. Acest scor este destul de bun. Încercați Gratin Verde Collard, Gratin verde Kale și Collard, și Gratin de fasole verde și albă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 325 F.
Așezați șunca pe o foaie de copt tapetată cu pergament și coaceți până când este crocantă, 20-25 de minute; se lasa sa se raceasca si se rupe in bucati.
Combinați pesmetul și 2 linguri de ulei într-o tigaie medie; prăjiți la foc mediu, aruncând ocazional, până se rumenesc și crocant, 10-15 minute.
Se ia de pe foc și se adaugă cimbru și 1/4 cană parmezan; se condimentează cu sare și piper.
Se amestecă în șuncă și se lasă deoparte.
Gatiti verdeata intr-o oala mare cu apa sarata clocotita pana cand este frageda si verde aprins, aproximativ 4 minute.
Se scurge, se transferă într-un castron cu apă cu gheață și se lasă să se răcească.
Scurgeți și stoarceți uscat cu prosoape de hârtie. Tăiați grosolan verdeața și puneți-o într-un castron mare.
Încălziți restul de 2 linguri de ulei într-o cratiță medie la foc mediu.
Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți, amestecând des, până se înmoaie și auriu, 15-20 de minute.
Se transferă în castron cu verdeață; pus deoparte. Rezervă cratiță.
Creșteți temperatura cuptorului la 400 F. topiți untul într-o cratiță rezervată la foc mediu.
Adăugați făină și gătiți, amestecând constant, până când amestecul este neted și foarte maro pal, aproximativ 4 minute. Treceți treptat în lapte, 1/2 cană la un moment dat; adăugați nucșoară. Se aduce la fierbere, se reduce focul și se fierbe, amestecând des, până se îngroașă, 5-8 minute.
Bateți în restul de 3/4 cană parmezan.
Se adaugă B-ul la amestecul de verdețuri și se amestecă pentru a se combina; se condimentează cu sare și piper.
Transferați amestecul de verdeață collard într-o tigaie din fontă de 10" sau o farfurie de plăcintă de 9 " și acoperiți cu amestec de pesmet; așezați vasul de plăcintă pe o foaie de copt cu margini.
Coaceți până când gratinul clocotește, 15-20 de minute.
Lăsați să se răcească ușor înainte de servire.
Faceți înainte: amestecul de șuncă și pesmet se poate face cu 1 zi înainte. A se păstra etanș la temperatura camerei.