Gratin de cartofi, praz și șuncă
Gratinul de cartofi, praz și șuncă ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție conține 308 calorii, 19g de proteine, și 13g de grăsime. Această rețetă servește 10 și costă 1,36 USD pe porție. Această rețetă din rețetele mele are 1 fani. Un amestec de ulei vegetal, muștar dijon, bulion de pui cu mai puțin sodiu și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular solid de 54%. Încercați Praz și gratin de cartofi, Gratin De Cartofi Și Praz, și Praz De Cartofi Gratinat pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 37
Puneți cartofii într-un cuptor olandez și acoperiți cu apă. Se aduce la fierbere; se ia de pe foc.
Încălziți tigaia la foc mediu. Acoperiți tigaia cu spray de gătit.
Adăugați prazul și uleiul, amestecând pentru a acoperi prazul. Acoperiți și gătiți 10 minute sau până când prazul este fraged.
Scoateți din tigaie; pune deoparte.
Adăugați bulion, muștar, piper și nucșoară în tigaie, amestecând cu un tel până se omogenizează bine. Lingurați ușor făina într-o cană de măsurare uscată; nivelați cu un cuțit.
Așezați făina într-un castron mediu; adăugați treptat lapte, amestecând cu un tel pentru a forma o suspensie.
Adăugați suspensie la amestecul de bulion, amestecând pentru a combina; se aduce la fierbere. Reduceți căldura și fierbeți 3 minute sau până când amestecul se îngroașă, amestecând continuu.
Se toarnă 1 cană de amestec de lapte în fundul unui vas de copt de 13 x 9 inci acoperit cu spray de gătit; aranjați 2 1/3 căni de cartofi peste amestecul de lapte. Top cartofi cu 1 1/2 cani sunca si 1 cana praz; se presara cu 1/2 cana branza. Repetați straturile o dată, terminând cu brânză și acoperiți cu cartofii rămași.
Se toarnă amestecul de lapte rămas peste cartofi; se presară cu brânză rămasă.
Coaceți la 375 timp de 45 de minute sau până când se rumenesc și se rumenesc.
Lăsați să stea 15 minute înainte de servire.