Granita Espresso cu frisca
Granita Espresso cu frisca este un fără gluten și vegetarian desert. Pentru $ 4.34 pe portie, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 3G de proteine, 59G de grăsime, și un total de 741 calorii. Această rețetă servește 1. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați boabe espresso măcinate, apă, zahăr și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Este adus la tine de retetele mele. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 15%, ceea ce este destul de rău. Rețete similare sunt Granita Espresso cu frisca, Prăjituri de lavă cu ciocolată-Espresso cu frișcă Espresso, și Granita de capsuni cu frisca.
Instrucțiuni
Folosind un espressor, faceți cafea cu espresso măcinat și apă. Ar trebui să aveți 1 3/4 cești de espresso puternic. Alternativ, preparați 1 3/4 căni espresso folosind o presă franceză sau un aparat de cafea cu picurare.
Adăugați 1/4 cană de zahăr și amestecați până se dizolvă. Gustați espresso și adăugați mai mult zahăr, dacă este necesar. Se răcește la frigider sau, pentru a grăbi procesul, se toarnă espresso-ul într-un bol din oțel inoxidabil, se pune într-un bol mai mare umplut cu gheață și se amestecă cafeaua până se răcește.
Turnați cafeaua răcită în două tigăi din oțel inoxidabil de 9 pe 9 inci. Congelați timp de 15 minute. Amestecați bine și readuceți tigăile la congelator. Continuați să înghețați, amestecând la fiecare 10 minute, până când granita este complet înghețată, aproximativ 40 de minute în total.
Într-un castron mediu, folosind un mixer electric de mână, bateți smântâna cu restul de 4 lingurițe de zahăr până când crema ține vârfuri moi atunci când bătătoarele sunt ridicate. Scoateți granita în boluri de servire răcite și acoperiți cu frisca.
Sfaturi pentru Granita: pentru o viteză suplimentară, cumpărați espresso gata preparat dintr-o cafenea.: Puteți pune espresso cald direct în congelator, dar va dura mult mai mult pentru a îngheța.: Granita va îngheța mai repede într-o tigaie metalică, dar puteți folosi Pyrex; permiteți doar mai mult timp. Sau înghețați lichidul în boluri metalice.: Amestecați granita cu o furculiță pentru a obține un bob fin frumos.: Granita se topește rapid, așa că serviți-o în boluri sau pahare care au fost răcite la congelator.