Granita cu capsuni proaspete
Granita cu căpșuni proaspete ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde repertoriul de deserturi. Această rețetă servește 8 și costă 1,02 USD per porție. O porție conține 68 de calorii, 1 g de proteine și 0 g de grăsimi. Este perfect pentru Ziua Mamei. Un amestec de căpșuni, apă, zahăr și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetarian și prietenoasă cu fodmap. 14 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 25 de minute. Vă este adus de Allrecipes. Cu un scor de 66%, acest fel de mâncare este bun. Rețete similare sunt Granita cu căpșuni proaspete, Granitul cu pepene verde proaspăt și Granita cu mentă proaspătă cu pepene verde și zmeură.
Instrucțiuni
Clătiți căpșunile cu apă rece; lasa sa se scurga.
Transferați fructele de pădure într-un blender și adăugați zahăr, apă, suc de lămâie, oțet balsamic și sare.
Pulsați de mai multe ori pentru ca amestecul să se miște, apoi amestecați până la omogenizare, aproximativ 1 minut.
Se toarnă într-o tavă mare de copt. Piureul ar trebui să aibă doar aproximativ 3/8 inch adâncime în farfurie.
Pune vasul descoperit în congelator până când amestecul abia începe să înghețe pe margini, aproximativ 45 de minute.
Amestecul va fi încă nămol în centru.
Amestecați ușor cristalele de pe marginea amestecului de granit în centru, folosind o furculiță și amestecați bine. Închideți congelatorul și răciți până când granita este aproape înghețată, încă 30 până la 40 de minute.
Se amestecă ușor cu o furculiță ca mai înainte, răzuind cristalele. Repetați congelarea și amestecarea cu furculița de 3 până la 4 ori până când granita este ușoară, cristalele sunt separate și granitul arată uscat și pufos.
Porționați granita în boluri mici pentru a servi.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Port, Moscato Dasti
Granita funcționează foarte bine cu Cream Sherry, Port și Moscato d'Asti. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. NV Solera Cream Sherry cu un rating de 4,5 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 17 dolari pe sticlă.
![NV Solera Cremă Sherry]()
NV Solera Cremă Sherry
Solera Crem Sherry are o nuanță de chihlimbar strălucitor și o nuanță profundă de cupru. Cu arome de butterscotch și nuci pecan, aromele de nuci sărate dulci și condimente maro poartă un accent complex de caramel. O intrare dulce duce la un gust rotunjit, luxuriant, moderat corpolent, cu un final lung și aromat.