Gogoși glazurate de casă
Gogoșile glazurate de casă ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde repertoriul de mic dejun. O porție conține 263 de calorii , 4 g de proteine și 13 g de grăsimi . Această rețetă servește 24. Pentru 51 de cenți per porție , această rețetă acoperă 6% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Vă este adus de Foodnetwork. Această rețetă este pe placul a 65 de bucătari și bucătari. Dacă aveți la îndemână ouă, făină, sare și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează în jur de 12 ore și 15 minute . Cu un scor de 33% , acest fel de mâncare este destul de rău. Rețete similare sunt gogoși glazurate cu cidru de mere , gogoși pentru prăjituri și gogoși coapte .
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Echipament special: 1 tăietor gogoși, sau 2 tăietori concentrici Termometru bomboane
Adăugați zahărul granulat în laptele cald într-un bol mediu, apoi adăugați drojdia. Lăsați-l să stea până când drojdia începe să clocotească, 5 până la 10 minute.
Într-un castron mic, bate ouăle și apoi turnă-le într-un castron cu untul topit, amestecând continuu.
Adăugați amestecul de unt/ou în bolul unui mixer electric.
Se toarnă amestecul de lapte/zahăr/drojdie. Cu ajutorul cârligului, rotiți mixerul la viteză mică.
Amestecați făina și sarea într-un castron, apoi preluați 1/2 cană o dată și adăugați-o în bolul de amestecare, lăsând-o să se incorporeze încet în amestecul lichid.
Continuați să amestecați timp de 5 minute după ce făina este combinată. Opriți mixerul, răzuiți vasul și apoi amestecați încă aproximativ 30 de secunde. Apoi puneți aluatul într-un castron ușor uns cu ulei, acoperiți-l cu folie de plastic și lăsați-l la frigider, 8 până la 12 ore.
A doua zi dimineața, scoateți aluatul din frigider și lăsați-l să ajungă la temperatura camerei și să crească, 1 1/2 până la 2 ore.
Puneți aluatul într-un loc cald, dacă este necesar, pentru a facilita creșterea.
Întoarceți aluatul pe o suprafață cu făină și întindeți-l la aproximativ 1/4 inch grosime. Folosiți un tăietor de gogoși (sau 2 tăietori concentrici) pentru a tăia gogoșile.
Scoateți găurile și transferați gogoșile pe o tavă de copt înfăinată ușor, tapetată cu un covor de copt sau pergament. Apoi - și aceasta este partea vitală - acoperiți gogoșile ușor cu șervețele și puneți-o într-o zonă ferită de curent, cel puțin 1 1/2 până la 2 ore. Va dura atât de mult până ei să se ridice. Dacă par că nu cresc mult, mutați tigaia într-un loc cald.
Topiți scurtarea într-o oală la foc mediu-înalt până când ajunge la 350 de grade F pe un termometru pentru bomboane. (Sau puteți scăpa unul dintre găurile pentru gogoși în ulei, dacă sfârâie și se ridică imediat la suprafață, uleiul este gata.) Gogoșile ar trebui să plutească imediat spre vârf și să se umfle. Apoi folosiți o lingură de metal sau o spatulă pentru a le răsturna cu grijă pe cealaltă parte.
Scoateți-le din ulei imediat ce sunt aurii pe ambele părți (acest lucru ar trebui să dureze mai puțin de 1 minut în total). La final, puneți găurile pentru gogoși și prăjiți-le până devin aurii.
Pune gogoșile pe farfurii căptușite cu prosoape de hârtie pentru a se scurge. Nu vă faceți griji dacă sunt puțin imperfecte; dacă degetele tale lasă impresii când le-ai scăpat în ulei, înseamnă doar că erau foarte ușoare și pufoase.
Pentru glazură: Pentru a glazura gogoșile, amestecați într-un castron zahărul pudră, 1/2 cană apă rece, sarea și vanilia până la omogenizare. Introduceți gogoșile pe rând. Întoarceți-le rapid, apoi scoateți-le.
Puneți-le pe un suport, astfel încât orice exces de glazură să se poată scurge.
Pentru a profita la maximum de glazură, puneți găurile de sub gogoși, astfel încât acestea să poată prinde lucrurile suplimentare bune.