Gatiti cartea: sos de tigaie pentru pui prajit
Pentru 88 cenți pe porție, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 3 porții cu 129 calorii, 1g de proteine, și 8g de grăsime fiecare. Un amestec de șalotă, morcov, vin și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 15 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 25%. Acest scor nu este atât de super. Încercați Gatiti cartea: muschi de vita prajit cu sos de unt de vin rosu, Gătiți cartea: bas cu dungi prăjite cu salată tunisiană de năut și sos de iaurt, și Gatiti cartea: pui prăjit cu unt de roșii pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți tigaia în care tocmai ați prăjit un pui la foc mare și gătiți orice piele rămasă timp de aproximativ 1 minut. Sucurile se vor găti și se vor lipi de fundul tigaiei.
Turnați toate, cu excepția a 1 sau 2 linguri de grăsime topită, dacă doriți.
Adăugați ceapa și morcovul și amestecați cu o lingură cu margini plate pentru a acoperi legumele cu grăsimea. Gatiti pana cand ceapa este translucida, 3 pana la 4 minute.
Adăugați vinul și deglazați tigaia, răzuind bucățile caramelizate. Gatiti tot vinul (grasimea va incepe sa crape). Continuați să gătiți până când ceapa și morcovul sunt caramelizate, 1 până la 2 minute.
Adăugați 1 cană de apă fierbinte, deglazați din nou tigaia și lăsați apa să se gătească complet. Când începe trosnitul, amestecați ceapa și morcovul până devin frumos caramelizate.
Adăugați încă 1 cană de apă fierbinte și gătiți până se reduce cu aproximativ două treimi.
Pentru sosul rafinat: în timp ce vinul și apa se gătesc, topiți untul într-o cratiță mică la foc mediu, adăugând șalota pe măsură ce untul se topește. Gătiți șalota ușor până devine translucidă.
Scoateți tigaia de pe foc. Se strecoară sosul în cratiță cu șalotele și se aduce la foc mic.
Adăugați untul rămas și rotiți-l în tigaie până se încorporează complet în sos. Se amestecă ierburile. (În timp ce sosul se reduce, separați picioarele de pui. Puteți adăuga orice sucuri acumulate pe placa de sculptură în sosul de tigaie.)
Adăugați sucul de lămâie sau muștarul, dacă doriți. Aranjați puiul pe farfurii. Ținând înapoi solidele în tigaie, turnați sosul peste pui sau lingurați sosul peste pui.