Gatiti cartea: orez din Sri Lanka cu coriandru si iarba de lamaie
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnitură, așa că încercați Cook the Book: orez din Sri Lanka cu coriandru și iarbă de lămâie. Această rețetă fără gluten, fără lactate și vegetariană servește 4 și costă $2.18 pe portie. O porție conține 503 calorii, 11g de proteine, și 13g de grăsime. Dacă aveți la îndemână băț de scorțișoară, usturoi, păstăi de cardamom și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 32 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 82%. Acest scor este uimitor. Rețete similare includ Gatiti cartea: Sri Lanka carne de vită Smore, Gatiti cartea: friptura cu fasole neagra, porumb si Cilantro, și Gatiti cartea: orez de soia si pui.
Instrucțiuni
Spălați orezul în mai multe schimbări de apă.
Scurgere. Înmuiați în apă pentru a acoperi generos timp de 30 de minute.
Se toarnă uleiul într-o tigaie de dimensiuni medii și grele și se pune la foc mediu-mare. Când este fierbinte, puneți cardamomul, cuișoarele și scorțișoara.
Lasă-i să sfârâie 5 secunde. Puneți frunzele de curry, usturoiul, ghimbirul și iarba de lămâie. Se amestecă un minut.
Adăugați orezul scurs și coriandrul. Întoarceți focul la mediu și amestecați un minut.
Adăugați bulionul și sarea și dați la fiert. Acoperiți bine, dați focul la foarte, foarte scăzut și gătiți ușor timp de 25 de minute.