Fritto Misto ușor și crocant
Rețeta Fritto Misto ușor și crocant poate fi preparată în aproximativ 1 oră . Această rețetă este pentru 4 persoane. O porție conține 4579 de calorii , 30 g de proteine și 478 g de grăsimi . Pentru 6,02 USD per porție , această rețetă acoperă 38% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de calamar, sare și piper kosher, arahide și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă pescatariană . Funcționează bine ca fel principal scump. Vă este oferită de Foodnetwork. Cu un scor spoonacular de 0% , acest fel de mâncare este foarte prost (dar totuși poate fi reparat). Supă de pui ușoară și cu bucăți mari , Alfredo ușoară și ușoară și Paste ușoare și gustoase cu roșii, busuioc și mozzarella pentru o seară fierbinte de vară sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Încălziți uleiul: Umpleți o cratiță mare, cu fund gros, cu ulei pe jumătate. Începeți să încălziți uleiul la foc mediu, dar nu lăsați să se rupă până nu aveți totul gata. Pregătiți calamarul și legumele: Separați corpurile și tentaculele calamarului. Dacă calamarul este mare, tăiați tentaculele în jumătate.
Tăiați corpurile calamarilor astfel încât să stea plate, apoi tăiați în fâșii de 0,6 cm grosime și 3,8 cm lungime. Înmuiați calamarul în lapte în timp ce pregătiți restul fritto misto. Curățați tulpinile de anghinare și îndepărtați frunzele exterioare. Feliați-le foarte subțire prin capătul tulpinii. (Dacă aveți anghinare tinere adevărate, nu trebuie să vă faceți griji pentru oboseală; dacă găsiți doar anghinare mari, îndepărtați oboseala spinoasă înainte de a le felia.) Tăiați capetele dovleceilor și feliați-le pe lungime la o grosime de aproximativ 0,6 cm, apoi tăiați în bețișoare lungi de 3,8 cm.
Pregătiți stația de prăjit: Pe o tavă de copt sau un platou mare, combinați făina, 2 lingurițe de sare și 1 linguriță de piper. Aveți pregătite feliile de lămâie, usturoi, pătrunjel și rozmarin și puneți-le în apropiere. Acoperiți un platou cu prosoape de hârtie sau hârtie de copt. Măriți temperatura uleiului până când ajunge la 190°C (375°F) pe un termometru pentru prăjit.
Între timp, scurgeți calamarul; amestecați calamarul, anghinarele și dovleceii prin făină. Scuturați tava de copt înainte și înapoi pentru a acoperi ingredientele. După ce uleiul a atins temperatura dorită, adăugați aproximativ o treime din ingredientele înfăinate, plus câteva felii de lămâie și usturoi și lăsați să se gătească aproximativ 1 minut.
Adăugați aproximativ o treime din rozmarin și pătrunjel și continuați să gătiți până când legumele și calamarul devin ușor aurii, încă 1-2 minute. Folosind o strecurătoare chinezească sau o strecurătoare (sau, în ultimă instanță, o lingură cu crestătură), transferați alimentele prăjite pe un platou tapetat cu hârtie de copt pentru a se scurge. Condimentați cu mai multă sare și pătrunjel tocat și serviți cu felii de lămâie. Cel mai bine se servește fierbinte, așa că lăsați-vă oaspeții să se bucure de mâncare în timp ce începeți să gătiți următoarea tranșă. Fotografie de David Malosh