Friptură de usturoi cu cartofi prăjiți și legume rădăcinoase
Această rețetă fără gluten și vegetariană servește 6 și costă 99 cenți pe porție. O porție conține 246 calorii, 5g de proteine, și 17g de grăsime. Mergeți la magazin și ridicați cartofi, usturoi, ulei de măsline și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. 2 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 26%. Acest scor este destul de rău. Încercați Friptură de oală cu legume rădăcinoase prăjite, Friptură de porc cu legume rădăcinoase prăjite, și Friptură De Oală Cu Legume Rădăcinoase pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Așezați legumele rădăcinoase într-un vas de copt superficial, suficient de mare pentru a le ține aproape într-un singur strat. Utilizați aproximativ de la momentul în care vârfurile de timp sunt împrăștiate pe partea de sus.
Stropiți totul cu ulei de măsline, condimentați cu sare și piper și aruncați pentru a acoperi.
Se introduce la cuptor și se prăjește aproximativ 40-50 de minute, sau până când legumele sunt fragede și bine rumenite.
Scoateți-le din cuptor, aruncând crenguțele de cimbru și puneți legumele deoparte în vasul de copt.Folosind vârful unui cuțit ascuțit, faceți fante distanțate uniform în partea superioară a cărnii la aproximativ 1 cm distanță și la fel de adâncă. Introduceți bucăți de căței de usturoi în fiecare gaură cât mai adânc posibil. Condimentați bine friptura pe toate părțile cu sare și piper
Încălziți un cuptor olandez din fontă emailată la foc mare.
Adăugați uleiul vegetal la aproape fumat.
Adăugați carnea în oală cu fanta de usturoi umplută cu fața în sus. Căutați pe toate părțile până se rumenesc foarte bine, aproximativ 4 până la 6 minute pe fiecare parte. Salvați partea umplută cu fanta de usturoi pentru ultima, astfel încât să ajungă cu fața în jos.Deglazați tigaia cu oțet, răzuind bucățile rumenite în partea de jos.
Adăugați aproximativ un centimetru de stoc în tigaie, lăsându-l să fiarbă. Aruncați restul de crenguțe de cimbru , apoi coborâți focul la foc mic. Acoperiți carnea și gătiți până când este foarte fragedă, aproximativ 3 sau 4 ore, în funcție de tăietură. Întoarceți carnea de două sau trei ori pe parcursul întregului proces de gătit. Verificați ocazional pentru a vă asigura că există întotdeauna aproximativ 1 inch de lichid în oală.Cu aproximativ 20 de minute înainte ca friptura de oală să fie complet gătită, adăugați legumele rădăcinoase prăjite în tigaie și îndepărtați cât mai multe crenguțe de cimbru.Odată complet fragedă, transferați doar carnea într-un platou de servire adânc, lăsându-l să se odihnească.
Adăugați untul în oală cu legumele amestecând pentru a le acoperi bine.
Îndepărtați orice crenguțe de cimbru.Feliați sau trageți carnea în bucăți de dimensiuni de servire, apoi turnați legumele și toate sucurile peste carne și serviți cald.