Friptură de miel cu sos avgolemono
Rețeta friptură de miel cu sos avgolemono se poate face în aproximativ 2 ore. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate are 372 calorii, 53G de proteine, și 15g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 6 și costă 4,46 USD pe porție. 3 persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Este perfect pentru Paște. Mergeți la magazin și ridicați greutatea mielului picioarelor, muștarul dijon, gălbenușurile de ou și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Doar câtorva oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 85%. Acest scor este super. Rețete similare includ Friptură de miel cu crustă de cârnați de miel și sos proaspăt de struguri, Friptură De Miel Cu Sos De Miel Picant, și Aginares Avgolemono (fund de anghinare în Avgolemono).
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz
Puneți piciorul de miel într-o formă de prăjire. Condimentează cu puțină sare și piper negru din belșug. Într-un castron, amestecați muștarul și făina simplă până la o pastă netedă.
Întindeți-l peste miel. Prăjiți timp de 20 de minute, apoi reduceți focul la 160C/ventilator 140C/gaz 3 și gătiți încă 1 oră 20 de minute.
Scoateți mielul din cuptor și lăsați să stea, acoperit cu folie, timp de 15 minute.
Pentru sos, amestecați împreună 2 lingurițe de apă rece și făina de porumb pentru a face o pastă netedă. Bateți gălbenușurile de ou și sucul de lămâie într-o cratiță mică și adăugați 2-3 linguri de bulion fierbinte, amestecând bine. Se amestecă pasta de făină de porumb și se încălzește ușor.
Se toarnă peste restul de bulion, apoi la foc mic amestecând constant, se fierbe timp de 7-10 minute până când sosul s-a îngroșat. Nu fierbeți.
Adăugați ceapa de primăvară, reglați condimentul după gust și serviți fierbinte cu felii subțiri de miel.