Friptură De Curcan
Friptura de curcan este o fără gluten, primal și prietenos cu fodmap rețetă cu 18 porții. Acest fel principal are 238 calorii, 31g de proteine, și 12g de grăsime pe porție. Pentru 57 cenți pe porție, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Acesta este adus la tine de Betty Crocker. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore și 30 de minute. Este perfect pentru Ziua Recunostintei. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 39%, ceea ce este destul de rău. Rețete similare includ Friptură de curcan cu pecan, cârnați și umplutură de castane și șalotă prăjită, Curcan simplu prăjit cu sos bogat de curcan, și Friptură De Curcan.
Instrucțiuni
Selectați un curcan care este plin și cărnos, cu o piele netedă, cu aspect umed. Pielea trebuie să fie de culoare cremoasă. Capetele tăiate ale oaselor trebuie să fie de culoare roz până la roșu.
Dacă curcanul este înghețat, dezghețați-l fie încet în frigider, fie în apă rece, fie rapid în cuptorul cu microunde, urmând instrucțiunile producătorului. Un curcan care cântărește între 8 și 12 kilograme se va dezgheța în aproximativ 2 zile la frigider. Un curcan care cântărește între 20 și 24 de lire sterline se va dezgheța în aproximativ 5 zile la frigider. Un curcan întreg poate fi dezghețat în siguranță în apă rece. Lăsați curcanul în învelișul său original, fără lacrimi sau găuri.
Așezați în apă rece, permițând 30 de minute pe kilogram pentru decongelare și schimbați apa des.
Scoateți pachetul de măruntaie (pipotă, inimă și gât), dacă este prezent, din cavitatea gâtului curcanului și aruncați-l. Clătiți cavitatea sau interiorul curcanului cu apă rece; se usucă cu prosoape de hârtie. Frecați ușor cavitatea curcanului cu sare, dacă doriți, dar nu săriți cavitatea dacă veți umple curcanul.
Umpleți curcanul chiar înainte de prăjire-nu înainte de timp. Umpleți mai întâi zona osului (gâtul) cu umplutură. Fixați pielea gâtului pe spatele curcanului cu o frigăruie. Îndoiți aripile peste spate, astfel încât vârfurile să se atingă. Umpleți ușor cavitatea corpului cu umplutură; nu împachetați umplutura, deoarece se va extinde în timpul prăjirii. Puneți toiagele sub banda de piele de la coadă sau legați sau frigăruiți toiagele de coadă.
Așezați curcanul, cu pieptul în sus, pe un raft într-o tigaie de prăjire superficială.
Ungeți cu unt topit sau margarină. Nu este necesar să adăugați apă sau să acoperiți curcanul. Introduceți termometrul pentru carne rezistent la cuptor, astfel încât vârful să fie în cea mai groasă parte a coapsei și să nu atingă osul. Urmați calendarul pentru timpul aproximativ de prăjire.
Așezați un cort de folie de aluminiu liber peste curcan când începe să devină auriu. Când ați terminat două treimi, tăiați banda sau îndepărtați frigăruia care ține toiagele; acest lucru va permite părții interioare a coapselor să se gătească.
Prăjiți până când termometrul citește 165 de metri pătrați (pentru un curcan întreg) și toiagele se mișcă ușor atunci când sunt ridicate sau răsucite. Termometrul introdus în centrul umpluturii ar trebui să citească165 circulara F. când curcanul este gata, scoateți-l din cuptor și lăsați-l să stea timp de 15 minute pentru cea mai ușoară sculptură. Păstrați curcanul acoperit cu folie de aluminiu, astfel încât să rămână cald.