Fripturi spaniole prăjite în tigaie
Fripturile spaniole prăjite în tigaie durează aproximativ 25 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă face 4 porții cu 441 de calorii , 24 g de proteine și 37 g de grăsime fiecare. Pentru 3,1 USD per porție , această rețetă acoperă 14% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Foodnetwork necesită ulei de canolan, unt, usturoi și sare cușer și piper spart. Va fi un succes la evenimentul tău de Ziua Îndrăgostiților . Funcționează bine ca fel principal destul de scump. 5 persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Nu multor oameni le-a plăcut cu adevărat acest preparat european. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și cetogenă . Cu un scor de lingură de 44% , acest fel de mâncare este bun. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Fripturi în tigaie cu ciuperci , Fripturi la tigaie și Fripturi la tigaie cu sos Romesco .
Instrucțiuni
Încinge o tigaie din fontă de 12 inchi la foc mare până când este foarte fierbinte, aproximativ 3 minute. Între timp, uscați fripturile bine cu prosoape de hârtie. Ungeți ușor fiecare parte a fripturii cu ulei de canola și stropiți generos cu sare și piper.
Adăugați 1 până la 2 linguri de ulei de canola în tigaie (acest lucru va ajuta la crearea unei cruste grozave pe fripturi) și adăugați fripturile. Nu-i înghesui; dacă nu puteți lăsa loc între fripturi, folosiți 2 tigaie. Fără a le muta, gătiți fripturile 3 minute. Folosind clești, răsturnați-le și gătiți încă 1 minut pentru rar, încă 2 minute pentru rar sau încă 4 minute pentru rar.
Transferați fripturile pe o farfurie și acoperiți lejer cu folie.
Lăsați să se odihnească cel puțin 5 minute înainte de a le tăia.
Turnați uleiul uzat din tigaie și adăugați un strop de ulei nou. Reduceți căldura la mediu.
Adăugați eșalota și usturoiul în tigaie și gătiți până când încep să se rumenească, 3 până la 5 minute.
Adăugați bulionul de vită, sosul Worcestershire și oțetul de sherry și aduceți sosul la fierbere. Gatiti pana scade la jumatate, 3 pana la 5 minute. Opriți focul și adăugați untul până când acesta s-a topit și sosul s-a îngroșat. Amestecați măslinele, dacă folosiți.
Pune fiecare friptură pe o farfurie; se pune deasupra sosul cu lingura si se presara cu arpagic.
Fotografie de Anna Williams
Vin recomandat: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon sunt alegeri excelente pentru friptură. La urma urmei, carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, fripturile mai slabe se potrivesc bine cu roșii ușoare sau cu corp mediu, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce fripturile mai grase pot face față unui roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Etude Heirloom Pinot Noir cu o evaluare de 5 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 89 de dolari pe sticlă.
![Etude Heirloom Pinot Noir]()
Etude Heirloom Pinot Noir