Fripturi de cod cu crustă de cartofi cu sos de unt de lămâie
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați fripturile de cod cu crustă de cartofi cu sos de lămâie. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 37 g de proteine, 60 g de grăsimi și un total de 956 de calorii. Această rețetă servește 4 și costă 3,91 USD per porție. Poate fi savurat oricand, dar este deosebit de bun de ziua indragostitilor. Un amestec de ouă, suc de lămâie, unt și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Această rețetă este plăcută de 1 bucătari și bucătari. Vă este adus de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute. În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun de 64%. Rețete similare includ fripturi de cod poșat cu sos de ouă (Torsk Med Eggesaus), fripturi de cod poșat cu sos de ouă (Torsk Med Eggesaus) și moru cu sos de lămâie și vin alb.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 375 de grade F.
Pune faina intr-un bol putin adanc si asezoneaza cu sare si piper. Într-un alt bol puțin adânc, bateți ouăle cu muștarul. Într-un al treilea castron de mică adâncime, puneți fulgii de cartofi uscați.
Într-o tigaie mare rezistentă la cuptor, încălziți uleiul.
Scufundați fripturile mai întâi în făină, apoi amestecul de ouă și la final în cartofi.
Adăugați peștele în tigaie și gătiți timp de 2 minute pe fiecare parte. Apoi puneți peștele la cuptor pentru 4 minute, până când peștele este fiert și devine auriu.
Pentru a servi, puneți sosul de unt de lămâie în centrul fiecărei farfurii.
Puneți fripturile cu crustă în centrul sosului.
Puneți o cratiță mare, nereactivă, la foc mare.
Adăugați vinul, sucul de lămâie, usturoiul și eșalota. Gatiti 5-6 minute sau pana cand lichidul scade cu 2/
La foc mic, amestecați câte 6 linguri de unt câte puțin.
Se ia de pe foc si se adauga restul de 4 linguri de unt cate 1 lingura odata. Continuați să amestecați până când tot untul este încorporat în sos.
Strecoară sosul, apăsând tot lichidul într-un bol. Se amestecă pătrunjelul.
Se serveste imediat sau se tine la cald cateva minute pana este gata de utilizare.
Vin recomandat: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Friptură în meniu? Încercați să combinați cu Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon. La urma urmei, carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, fripturile mai slabe se potrivesc bine cu roșii ușoare sau cu corp mediu, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce fripturile mai grase pot face față unui roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux cu un rating de 4,2 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 16 dolari pe sticlă.
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu este un vin premium din California Chardonnay, cu un plus de afine și este un vin spumant delicat rezervat sărbătorilor memorabile. Oferă arome seducătoare și efervescență aromatică proaspătă - pastelat viu cu afine. Toate acestea sunt conținute într-o sticlă impresionant de sexy, cu fler de bun gust. Fructele pentru Blanc de Bleu sunt cultivate în podgoriile liniștite din California de Nord, cunoscute pentru briza lor răcoroasă și limpede - condiții ideale pentru strugurii exclusivi și soluri care accentuează profund caracteristici aromate. Acest vin spumant se potrivește bine cu aperitive, sushi și mese foarte ușoare.