Fripturi cu sos de ceapă franceză
Fripturile de rețetă cu sos de ceapă franceză ar putea satisface pofta dvs. mediteraneană în jur 30 minute. Această rețetă servește 2 și costă 4,76 USD pe porție. O porție conține 437 calorii, 37g de proteine, și 13g de grăsime. Funcționează bine ca fel principal. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Un amestec de bulion de vită, ceapă, unt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Este perfect pentru ziua valentin. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 64%. Acest scor este bun. Încercați Fripturi Salisbury cu sos de ceapă franceză, Fripturi la grătar cu sos de ceapă și gust de ceapă, și Fripturi de ton siciliene în sos de ceapă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Presărați fripturi cu cimbru, piper și usturoi praf. Într-o tigaie mare la foc mediu-mare, fripturi rumenite în 1 linguriță de unt pe ambele părți.
Îndepărtați și păstrați cald.
În aceeași tigaie, sotati ciupercile si ceapa in untul ramas pana se inmoaie. Reduceți căldura la mediu.
Adăugați vin sau bulion în tigaie, amestecând pentru a slăbi bucățile rumenite; gatiti 2-3 minute sau pana cand lichidul se reduce la jumatate.
Adăugați consomme și apă. Aduceți la fierbere. Reduceți căldura; fierbeți, neacoperit, timp de 10 minute.
Întoarceți fripturile în tigaie. Acoperiți și gătiți timp de 8-10 minute sau până când carnea ajunge la coacerea dorită (pentru mediu-rar, un termometru pentru carne ar trebui să citească 145 diametru; mediu, 160 diametru; bine făcut, 170 diametru).
Se servește cu pâine franceză prăjită.
Vin recomandat: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon sunt alegeri excelente pentru friptură. La urma urmei, carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, fripturile mai slabe se potrivesc bine cu roșii ușoare sau cu corp mediu, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce fripturile mai grase pot face față unui roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Un vin pe care l-ai putea încerca este Louis Jadot Pinot Noir. Are 4,6 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 24 de dolari.
![Louis Jadot Pinot Noir]()
Louis Jadot Pinot Noir
Pinot Noir Jadot este un vin pur varietal produs din musturi Pinot Noir și vinuri selectate din situri de podgorii la nivel de sat din întreaga c. Ca și în cazul mai multor vinuri mai mici, Maison Louis Jadot practică un "r arrucplis" pentru a îmbunătăți calitatea vinului prin declasificarea unor vinuri cu denumire superioară pentru a fi încorporate în amestec. Loturile finale sunt alese cu grijă și, în funcție de epocă, îmbătrânite timp de câteva luni în butoaie de stejar pentru a evoca aromele curate, coapte de fructe de pădure roșii și pământescul strugurilor înmuiat de o notă subtilă de lemn. Reflectând stilul Jadot, Pinot Noir Jadot este armonios și echilibrat, cu o fructuozitate plină și o textură mătăsoasă compensată de taninuri rotunde, blânde, într-un vin cu corp mediu și structură elegantă. Buchetul varietal foarte tipic, parfumat, este completat de un finisaj delicios, persistent.