Frigarui de creveți la grătar cu sos de soia, ghimbir proaspăt și semințe de susan prăjite
Această rețetă fără gluten, fără lactate și pescatarian servește 6 și costă 98 de cenți pe porție. O porție conține 155 calorii, 8g de proteine, și 13g de grăsime. 2 persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Mergeți la magazin și ridicați suc de lămâie, oțet de vin, frigarui de lemn și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Al Patrulea Iulie va fi și mai special cu această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 19 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 26%. Acest scor nu este atât de mare. Rețete similare includ Creveți prăjiți cu sos de susan-ghimbir prăjit, Creveți la grătar în stil Scampi cu sos de soia, ghimbir proaspăt și usturoi, și Spice Asiatic frecat coaste cu sos BBQ ananas-ghimbir și semințe de susan alb-negru.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Înmuiați frigarui de lemn de 4 inci în apă rece timp de 1 oră. Filetați 1 creveți pe fiecare frigăruie, astfel încât creveții să stea plat.
Bateți împreună soia, usturoiul, ghimbirul, uleiul de susan, oțetul de vin alb, sucul de lămâie și uleiul de arahide împreună într-un bol mic.
Așezați frigarui de creveți pe o farfurie și stropiți cu ulei de arahide pentru a acoperi ușor. Condimentează cu sare și piper.
Grătar de căldură. Grătați creveții 2 minute pe fiecare parte sau până când tocmai ați gătit.
Așezați creveții pe un platou, stropiți cu vinetă și presărați cu semințe de susan.
Vin recomandat: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Creveții funcționează foarte bine cu Pinot Grigio, Riesling și Sauvignon Blanc. Aceste vinuri albe clare funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, indiferent dacă sunt la grătar, prăjiți sau în sos de usturoi. Un vin pe care l-ai putea încerca este Anne Amie Pinot Gris. Are 4,5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 14 dolari.
![Anne Amie Pinot Gris]()
Anne Amie Pinot Gris
Arome de lămâie meyer, mandarină, floare de tei, floare de portocal. Aromă de fructe de piatră, mere crocante, pere asiatice, cardamom. Finisajul are mineralitate uscată, lungă.Asocieri alimentare sugerate: pui fript, midii, brânzeturi, dovlecei la grătar.